Med tålmodighet og disse tipsene lærer hunden din «Come»

«Come» er en av de viktigste kommandoene. Hvis hunden kommer pålitelig mot en samtale, kan du la den løpe uten bånd uten å nøle. Selv om hunden blir selvstendig næringsdrivende, er denne kommandoen veldig nyttig.

Grunnleggende for kommandoen «Come»

 • Det viktigste når du øver på denne kommandoen er å gjøre det klart for hunden at det alltid er godt å komme til dem.
 • Så du må aldri skjelle ham ut når han har kommet til deg, uansett hva han gjorde før.
 • I stedet, prise ham for å komme.

reklame

Slik lærer hunden «Come»

 1. I begynnelsen bør du øve på kommandoen i leiligheten. Ring «Come» og skrangler for eksempel med feedboksen. Hunden kommer da veldig entusiastisk.
 2. Ros ham for det og gi ham en godbit. Over tid trenger du ikke lenger feedboksen.
 3. Hvis kommandoen fungerer i leiligheten, kan du øke vanskeligheten og praksisen i bånd mens du går. Hunden skal snu kommandoen og komme til dem.
 4. Den neste økningen er en løpslinje eller en lunge fra hestesport. Dette betyr at hunden kan fjerne omtrent 8 meter fra dem. Også her skal han alltid komme til kommando. Ros og belønne hunden når han kommer til dem.
 5. Hvis det kommer pålitelig med lang bånd i alle situasjoner, selv om en annen hund eller en kanin lokker, kan du tørre å starte hunden på et rolig sted for første gang.
 6. Øv det igjen og igjen, selv om du ikke vil ha noe fra hunden. Ring det på hver tur flere ganger og ros ham når han kommer. Dette øker båndet og fremmer lydighet.
 7. I begynnelsen bør du ta hunden i bånd i vanskelige situasjoner før det kommer til dumme tanker. Slike situasjoner er for eksempel utenlandske hunder i nærheten eller andre dyr som kan oppmuntre hunden til å jakte.
 8. På gaten og når fotgjengere eller syklister kommer for å imøtekomme, bør du alltid ringe hunden til deg selv og om nødvendig bånd. Allerede av de andre hensyn til de andre. Ikke undervurder hundens reaksjon på engstelige forbipasserende -ved. Mange hunder begynner å bjeffe eller knurre når de føler frykten for en person. Dette er vanligvis ikke ment aggressivt, men en reaksjon på den antatte trusselen som mennesket føler.

«Come» er en kommando som må praktiseres igjen og igjen i livet. Det gjenspeiler forholdet mellom hund og mennesker veldig presist. Hvis hunden ikke reagerer eller bare nølende, aksepterer han ennå ikke personen som en pakkesjef. Lydighetsøvelser kan forbedre lydigheten her.

Slike øvelser er for eksempel sete eller plass.

Liten blandet rase kommer på kommando – (Foto: Martin Goldmann)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.