Med MSG -kommandoen kan du sende andre brukere i nettverksnettverket

I tider med messenger og e -posten er det ikke noe ekstra program nødvendig for å sende meldinger via nettverket. Likevel installerte Windows en kommando for å sende en melding til en eller alle brukere i nettverket.

Hvordan sende en melding i nettverket med MSG

 1. Trykk på tastekombinasjonen [Win – R]  og gi CMD a.
 2. Gi deretter kommandoen på kommandolinjen Msg etterfulgt av et brukernavn og meldingen.
 3. Skriv for eksempel:

  MSG HMEIER "Vennligst slå av datamaskinen!"" 

  En med msg.Exe utsendingsmelding

 4. Hvis du vil sende en melding til alle, bruk stjernesymbolet i stedet for et navn.
 5. Et eksempel på en slik melding til alle:

  Msg * "Jeg må slå av serveren, vennligst lukk alt"

Men vær forsiktig: det er ikke alle typer vinduer. Med Windows 7 er MSG ikke tilgjengelig i hjemmebasis og hjemmepremie. Windows 10 kjenner ham, men ikke fra den første versjonen. I det minste siden versjonen av april 2017, dvs. «Creators Update», har MSG blitt inkludert.

reklame

Du kan bruke disse parametrene sammen med MSG

Vanligvis må den adresserte brukeren være registrert med samme server som deg. Alternativt kan du spesifisere en annen server med /server.

Her er parametrene i oversikten:

MSG brukernavn [/server: servernavn] [/tid: sekunder] [/v] [/w] [melding] Brukernavn Indikerer brukernavnet. Øktnavn Navnet på økten. Øktnummer IDen til økten. @Dateiname Angir en fil som inneholder en liste over brukernavn, øktnavn og ID -er som meldingen sendes til. * Sender melding til alle økter på den spesifiserte serveren. /Server: Servernavn Server som tilkoblingen er etablert (standard er den nåværende serveren). /Tid: sekunder Ventetid til mottakeren best “Tigen. /V Viser informasjon om funksjonene som er utført. /W Vent på svaret fra brukere, nyttig med /v. Nyheter Melding som skal sendes. Hvis ingen er spesifisert, blir en melding bedt om eller lest av "stdin". 

Derfor ble netto sending opphevet

Det var kommandoen under Windows XP Netto send Å sende meldinger i det lokale nettverket. Siden Windows Vista imidlertid er denne kommandoen erstattet av kommandoen MSG.exe.

Årsaken til eliminering av den gamle kommandoen: Net Send ble misbrukt av spurver for å sende spam-meldinger til Windows-XP-brukere via Internett. Den nye kommandoen fungerer derimot bare i ditt eget nettverk og kan derfor brukes av sneaky kolleger i ditt eget selskap, men ikke lenger brukt av Sparrows.

Windows kommandolinjemodus er Dröge, men kraftig. Les her hva annet fungerer: Kommandolinjen under Windows kan gjøre mer enn du tror.

Boktips: Windows 10 Breakdown Hjelpere: Gjenkjenne problemer, finn løsninger, fikse feil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.