Med disse tipsene flyr Agapornids, Budgies og Papegroter bedre og tryggere

Gratis flytur er noe vakkert og sunt for hver fugl. Derfor bør du behandle din fjærede huskamerat av denne gleden så ofte som mulig. Men for unger, papegøyer og kanarifugler, lurer noen farer i leilighetene våre. Det er også et problem: hvordan forblir leiligheten rimelig ren og hvordan kommer dyrene tilbake i buret?

Vogel Freil Flight: Her farene for fugler lurer

Du bør unngå følgende farekilder:

 • Undershotede vinduer. Fugler kan knapt gjenkjenne glasset, spesielt i sollyset, og kan da fly mot det. Som kan få fatale konsekvenser
 • Åpne vinduer som fuglen kan stikke av
 • Strømkabler og stikkontakter som kan nappes på
 • Giftige stueplanter (dette nettstedet avslører hvilke planter som er giftige for fugler)
 • Varme lamper
 • kokende vann
 • Varme komfyrplater
 • Åpne, dypt vannkar (drukningsrisiko!)))
 • Husholdningskjemikalier, for eksempel rengjøringsmidler
 • Alt som en fugl kan klemme inn
 • Smale sprekker, omtrent bak varmeren og bak skapet
 • Andre kjæledyr som hund eller katt
 • små barn
 • Blybånd i gardiner
 • Tyllark der fuglen kan bli sammenfiltret

Siden ikke alle disse farene alltid kan unngås, bør du aldri la fuglene fly uten tilsyn med.

Finn riktig veterinær for fuglen

Har du en Budgie, papegøye eller uatskillelig? Så før eller siden må du gå til veterinæren med fuglen din.

Det er ideelt når en veterinær spesialiserer seg på fugler. En liste over spesialister finner du på www.salong.de.

Ploffin

Og hvis du kjenner en god vo pengelege selv, kan du gå inn der.

Forresten: Tipscout-Agapornid Lady Ploff har allerede prøvd dette tipset.

reklame

Så leiligheten forblir halvveis ren

Fugler gjør skitt og kan dessverre ikke utdannes som katter og hunder. Så du har liten sjanse til å få fuglehuset ditt rent. Du kan imidlertid ta noen få tiltak slik at leiligheten ikke er helt ødelagt etter gratisflyet.

Lag et fast sete til fuglene, for eksempel et fugletre. Les hvordan du kan lese dette her: fugler Free Flight: Bygg et fugletre selv

Klem under favorittstedene til Vögel Zeitung. Dette kan lett ryddes eller erstattes om nødvendig.

Populære seter, for eksempel et skap, kan beskyttes med et gammelt teppe eller et nedlagt ark.

Hvis fuglene ikke skal fly visse gjenstander, gjør dem lite attraktive for fuglene. For eksempel kan du gi gardiner med små bjeller som fuglene blir forskrekket hvis du vil lande på gardinen.

Hvis fuglene ikke skulle lande på visse områder, legger de en litt sammenkrøllet avisside på den. De knitrer når fuglen vil lande på den og gir det fuglene perspektiv veldig behagelig.

Oppsummert skal det opprettes seter, og de gjør det enkelt å ta vare på og uønskede seter så lite attraktive som mulig.

Et tips for veldig nibblede fugler: Det er en løsning som heter AKS i hestemessige behov som skal forhindre nibbles. De liker ikke fugler heller. Imidlertid bør du absolutt tilby noe å nappe som erstatning, for eksempel en boks eller grener.

Parrot, Budgie, Agapornids: lettere å fange med Kescher

Hvis pipet ikke er tamt, er det ofte vanskelig å få de fjærede huskameratene. Et kescher eller fangstnettverk kan avhjelpe dette.

For å samle papegøyer eller parasitter igjen etter gratisflyet, er en stor Kescher med lang stilk godt egnet. I alle fall må ringen i nettverket være stor nok til at fuglen også passer med spredte vinger. Du bør absolutt unngå å treffe fuglen med kanten. risiko for skade!

Hvis sekken til Kescher er lang nok, kan du også fange fuglen ut av luften og låse opp med en 90-graders sving av landingsnettet på nettverket.

En mindre Kescher med korte stengler er mer egnet for viftehandlinger i aviæren. Men også her: Fuglen må passe komfortabelt i ringen slik at den ikke blir skadet.

Se også:

Gjør skaftet tamt

En blå svart chip hønseannonsering

Fugler gratis fly: bygg et fugletre selv

Uansett om Budgie, Canary eller Parrot, alle fugler er glade for gratis flytur. Slik at skitten i leiligheten er begrenset, anbefales det å sette opp et fast landingssted for fuglene. For eksempel kan dette være et fugletre.

Du kan bygge et slikt fugletre relativt enkelt selv. Følgende kapitler vil vise deg hvordan du gjør dette.

Du trenger det for et fugletre

For et fugletre trenger du følgende:

 • En ikke -toksisk potteplante (her kan du finne ut hvilke planter som er giftige for fugler).
 • En tilstrekkelig stor blomsterpotte
 • En stor nedre gryte som er så stor som mulig
 • Minst tre bambuspinner
 • Tau av naturlige fibre (z.B. Hamp eller jute)
 • metalltråd
 • bast
 • Muligens små treplater og en drill med hullmølling

Velg riktig størrelse

Fugletreet skal være så stort at det er den høyeste sitteplasser i rommet. Selvfølgelig kan du også legge den på et bord eller vinduskarmen. Lengden på bambuspinnene avhenger av den planlagte størrelsen. 2m lange stenger ble brukt på bildet. Du kan kanskje kjøpe kortere stenger og koble sammen vertikale stenger. Men det fungerer også med et tau.

Planten skal ikke være så høy som stengene og ikke for verdifull, siden den sannsynligvis spises. Omfanget av blomsterpotten avhenger av planten, men det er bedre å ta en størrelse større.

Følgende gjelder for plottet: jo større jo bedre. For hvis bunngryten er så stor at endene av stengene fremdeles er over den, faller en stor del av fuglekrapet i den nedre gryten. Fyll kjelleren med litt sand, så kan fugleskittet lett returneres.

Bambus pinner med blomstertråd og bast bundet sammen

Tau og bast skal være laget av naturlige fibre slik at ingenting skjer med fuglene når de napper på det. Enkel blomstertråd er egnet for å feste.

Hvis du vil utstyre fugletreet ditt med setetavler, kan du få kryssfinerbrett. En kantlengde på 15 cm hver er ok for agapornids eller wellis. Du trenger også en drill som du kan bore hull i tykkelsen på bambusstolpene dine.

Hvordan du bygger fugletreet sammen

Fyll blomsterpotten omtrent en tredjedel med jord og sett polene på kanten. Sett deretter planten i gryten og fyll den opp med jorden. Hvis du bruker stenger veldig lenge, er en annen person praktisk å hjelpe.

Deretter kobler du de vertikale stolpene. Hvis du bruker tau, kan du knute dem først og deretter kutte dem av i riktig lengde.

Bruk også bambusstolper for kryssforbindelsene, fest dem med blomstertråd.

Setetauene og stengene kan også skråes. Det er imidlertid viktig at de har forskjellige høyder, slik at det ikke er rangeringskamp.

Du bør også feste setetauene ved hjelp av blomstertråd, ellers vil knutene løsne eller løses raskt.

Nå kutt av alle endene av blomstertråden forsiktig. Og pakk inn stedene med bast. Så fuglene kan ikke skade seg på ledningen og Bast gir helheten igjen ekstra stopp.

For setene, bor et hull i et hjørne av brettet. Oppmerksomhet Det må stoppe minst 1 cm slik at brettet ikke river. Tråd nå brettet over en av stolpene og skyv det ned til en korsstag. Her kan du pakke brettet ved hjelp av ledning og bast.

Hvis du vil lage flere landingssteder til fuglene, kan du pakke bratte barseksjoner med Bast. Så fuglene har stoppet og kan lande der.

Et fugletre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.