Med disse tipsene blir Windows -kalkulatoren mer praktisk

Windows -kalkulatoren master mye mer enn bare den lille multiplikasjonstabellen. Du kan bruke den til vitenskapelige formler, beregne pantelån og leasing og til og med utføre den med den.

Bruk Windows Calculator bedre

Kjenn Windows -kalkulatoren? Du kan finne ham under Start – Programmer – tilbehør – datamaskin Eller du kan ringe Calc -programmet bak det direkte.exe på.

I den lille, firkantede versjonen er datamaskinen bare egnet for noen få tillegg. Men programmet kan gjøre mer enn det viser ved første øyekast.

Klikk på Utsikt – vitenskapelig Og datamaskinen avslører mer strøm. Plutselig er det geometriske funksjoner så vel som en konvertering mellom tallsystemer.

Og det viktigste med det vitenskapelige synet er: Datamaskinen dominerer punkt-før-linjeregelen i denne modusen. Så hvis du 4+5*10 Skriv inn i vitenskapelig modus 54 ute. I misligholde-Datamaskinen gir et galt resultat, nemlig 90.

reklame

Konvertere enheter

Leasing Bill med seier 7

Siden Windows 7 har han imidlertid fått noen praktiske nye varianter, som de alle i menyen Mening Finne:

  • Konvertere enheter (hvor mange km/t er 20 knop?)))
  • Dato aritmetikk (hvilken dato var 1000 dager siden i dag?)))
  • Pantegaver (når er huset mitt lønnet?)))
  • Leasing (hvilken rente er resultatet av dagens rente og kjøretøyverdi?)))

Metoden er alltid den samme: du velger ønsket resultattype fra en av kategoriene, datamaskinen vil be deg alle relevante verdier, og du vil motta det beregnede resultatet nedenfor.

Forresten, ved leasing og pantelån, er programmet for perioden alltid forventet i år, selv om dette ikke uttrykkelig er nevnt. Dessverre gir ikke hjelpefunksjonen noen detaljer om beregningene.

For å legge igjen de spesielle beregningsvisningene, trykk på tastekombinasjonen [Ctrl – F4].

Er i ferd med å leie en bil? Les deretter tipsene våre for å spare i bilutleie.

Beregn dato med Windows -kalkulator

Siden Windows-7 har kalkulatoren en ny funksjon som du kan beregne datoinformasjon.

Start datamaskinen og trykk på tastekombinasjonen [Ctrl – E] Eller ring menyelementet Vis – Datoberegning på .

Da strekker datamaskinen seg til høyre, og du kan se to datofelt.

Til venstre setter du den tidligere datoen, til høyre den senere. Klikk opp Regne ut Windows beregner datoforskjellen i år, måneder, uker og dager. I tillegg vises det totale antallet av dagene.

Beregn dato med Windows 7 -kalkulator

I valgboksen øverst i vinduet kan du alternativt Legg til eller trekk dager til en spesifisert dato. Du setter deretter en dato og velger om du har en periode Legge til eller Trekke fra (trekk av) Ønsker.

Skriv inn perioden og klikk på Regne ut. Se deretter den beregnede datoen.

For å slå av datamodus igjen, trykk på tastekombinasjonen [Ctrl – F4].

reklame

Bruk Windows -kalkulator med tastatur

Windows -kalkulatoren kan enkelt betjenes via tastatur. Dette sparer deg for mye museklikk.

For å beregne, bruk bare sifferblokken til høyre på tastaturet. Knapper for pluss, minus, multiplikasjon (maleri) og divisjon (divisjon) er tilgjengelige her. Nøkkelen [Tast inn] Erstatter klikket på det =-Skilt.

For å slette individuelle sifre i inngangen, trykk på Bakrom-knapp. Du kan gjenkjenne dette ved din langstrakte form og pil -laget pil.

For å slette alle beregningene og starte en ny beregning, klikker du vanligvis på C. Den samme effekten har et nøkkeltrykk på [Esc].

For å slette en enkelt inngang, for eksempel hvis du har skrevet inn en 22 i stedet for en 20, klikker du på CE Eller bruk knappen [Delt].

Slå på desimalseparatoren

Kalkulatoren har en praktisk funksjon. Med desimal separatorer kan han tydelig vise store tall. I stedet for 100000 vil du se 1.000.000.

For å gjøre dette, velg menyen Mening.

AcTrive alternativet der Dial Group.

Calc -grupperte tall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.