Med bil på ferie: Hvordan tilpasse seg venstre -hånd -trafikk

Storbritannia, Australia, Afrika – Mange steder i verden kjører bilene på venstre side av gaten. For oss «feil» -siden. Noen avskrekker dette fra å ta en leiebil i disse områdene. Men ikke bekymre deg: alle skaper overgangen – og det veldig raskt … her er de beste tipsene for venstre -hånd -trafikk.

I bilen: hva som er annerledes, hva som ikke er

Først de gode nyhetene. Plasseringene til akselerator, brems, kobling forblir den samme: gassen til høyre, koblingen til venstre.

Imidlertid endres resten i cockpit: girpinnen er til venstre, det første giret er helt til venstre. Vindusviskere og indikatorer er vanlige (ikke alltid!).

God idé: Automatisk overføring i leiebilen i land med venstre trafikk. Fordi intuitivt den tyske sjåføren griper første gang i døren til døren for å bytte. Med automatikken sparer du deg bare for å bytte.

Ellers speedometerbokstaven. Visst: Det er miles i timen i stedet for km/t – men siden skiltene også viser kilometer for time, trenger de ikke å konvertere noe.

Klistremerke venstre -hånd trafikk – (Foto: Stephan Goldmann)

God idé: Skottlands spesialist Myhighlands.De tilbyr klistremerker for nykommere til venstre (Myhighlands.de-shop)

reklame

På gaten: Du må ta hensyn til det

Det vanskeligste er absolutt å snu. I England og andre land med venstre trafikk er det en høyre sving. Av gammel vane kunne man da komme på feil side av gaten. Men med en liten konsentrasjon har du det under kontroll.

Andre tilfelle: I rundkjøringen kjører du alltid med klokken! Den rette personen har en rett på vei.

Apropos om hvilken: Venstre-første lov forekommer ikke i de fleste venstreorienterte trafikkland som trafikkregel. Vanligvis vises dette av klare tegn som «vike vei». De få stedene der dette ikke ser ut til å være tydelig regulert, oppfører de seg defensivt og ser på håndsignalet til den andre sjåføren.

Vanligste feil: for nær veikanten

I leiebilen i England beveger den tyske sjåføren seg instinktivt igjen. Ofte for langt! VIKTIG: Bli vant til hjulet med en gang for å orientere deg på medianen og komme litt nærmere det enn følelsen råder deg for øyeblikket.

Hvorfor det? Vi er vant til at bilen ender direkte fra oss mens vi må forlate det rette stedet. Denne følelsen ervervet gjennom årene endres ikke i de nye bilene. Og så mesteparten av skaden på utleievogner i land med venstre -hånd -trafikk forekommer faktisk på venstre side, som turister berører venstre biler eller hindringer.

reklame

Venstre -Hand Trafikk: Første kjøretur

Ta deg god tid: Gå inn i bilen, orientere deg i cockpiten. Bytt gjennom alle korridorene en gang – bortsett fra automatisk. Kontroller hvor blinklys og vindusviskere byttes.

Snu deretter en nøye testrunde på parkeringsplassen før du går inn i venstre -hånd -trafikk. Mye hell.

Endre frontlykter for venstre -hånd -trafikk

I det kontinentale Europa er bilens frontlys designet på en slik måte at de lyser opp høyre side av veien spesielt bredt. Den lette kjeglen er asymmetrisk. Hvis en slik bil blir flyttet i venstre -hånd -trafikk, blir den motsatte banen opplyst i stedet for veikanten. Det kommer til gjenskinn fra møtende sjåfører.

Så hvis du kjører til Storbritannia, Kypros eller Malta med bil, må du iverksette tiltak for å bruke den lette kjeglen tilbake. I bilhandelen er det tilsvarende klistremerker for konvensjonelle frontlykter med klynger. Dette er små svarte trekanter som er limt på frontlyktene fra utsiden, i henhold til instruksjonene.

Dette fungerer selvfølgelig ikke lenger for moderne klare glass- og ellipsoide frontlykter. Her må du spørre bilforhandleren din eller produsenten hvilke tiltak du må ta.

For vanlige modeller med klare glass- og plastlysdeksler, er det nøyaktig presise omslagsfilmer direkte fra produsenten.

Med de veldig moderne ellipsoid- eller projeksjonslyktene, er overgangen til venstre trafikk vanligvis spesielt enkel. Siden Glübirne også er reflektoren samtidig, er det vanligvis tilstrekkelig å endre en spak festet til lyskasteren tilbake eller å vri et knurret hjul. Dette trimmet automatisk lyset på venstre hånd -trafikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.