Maksimal temperatur på Intel- og AMD -prosessorer

Hvor varm kan en AMD -prosessor eller en Intel CPU bli? I intet tilfelle for varmt, ellers skjedde det med CPU. Men hva er varmen på seg selv. Og hvor varmt kan være en prosessor? Vi har svar.

Hvis CPU, dvs. hovedprosessoren blir for varm, kan – i utgangspunktet være uforklarlig – fall av systemet krasjer. Spesielt i varmen er det ikke sikkert at avkjøling av systemet ditt overholder og CPU overopphetes.

Så lenge du merker i tide at prosessoren er for varm, ikke for mye skal skje. På lang sikt kan imidlertid den sentrale enheten til datamaskinen din bli skadet. I tidligere dager kan det til og med skje at prosessorene ble røkt. I ordens sanneste forstand.

I alle fall: jo lavere temperatur, jo bedre er dette for prosessorenes levetid.

Gammel datamaskin truet

I nåværende modeller er det vanligvis beskyttelsesmekanismer som driver ned datamaskinen hvis prosessortemperaturen blir for høy.

I gamle modeller kan det imidlertid oppstå alvorlige problemer med overoppheting. Så hvis du er glad for å reparere gamle datamaskiner, bør du være spesielt oppmerksom på avkjøling av prosessorene.

Slik at prosessorene ikke blir for varme, de trenger en god prosessorvifte. reklame

Temperaturbord for prosessorer

På nettet finner du informasjon om Intel- og AMD -prosessorer og deres maksimale temperatur.

Generelt er prosessorene designet for temperaturer mellom 60 og drøyt 70 grader i henhold til listen. Individuelle modeller kommer opp til 100 grader. Men det er ikke regelen. Husk deg: Dette handler om din egen temperatur på prosessoren, ikke romtemperaturen.

// www.TIPTOOUT.DE/prosessor heat_tipp_3376.Html

Finn ut temperaturen

Hvis det er problemer med datamaskinen din, er det verktøy for å finne ut om prosessoren er for varm. For Windows er det for eksempel PC Wizard, som vi introduserer her i detalj. For Mac kan du prøve maskinvaremonitoren til Marcel Bresink eller Istat -menyer fra Bjango.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.