Lukt i bilen: Hva du skal gjøre når interiøret stinker?

Du har en dårlig lukt i bilen? Les her hvordan du kan bli kvitt stanken i interiøret. Det er flere tilnærminger – vi prøvde dem og en klar favoritt.

Indre stinker? Fjern årsaker

Årsakene til lukten i bilen kan være:

  • Like drinker
  • Spisestue
  • Kaste opp
  • Et gammelt pollenfilter
  • Fukt i bilen
  • Løvverk i ventilasjonssystemet
  • Fukt i klimaanlegg

Forsøk først å eliminere så mange årsaker som mulig.

reklame

Lukt i bilen? Rydde opp!

Rengjør bilen så grundig som mulig.

  • Mistenkte møbeltrekk og behandle dem med polstrede rengjøringsmidler
  • Rengjør skivene med glassrensere
  • Rengjør glatte overflater

Tips: Når du suger, bør du se under setene og i sprekkene. For ofte er det årsaken til lukten: for eksempel gammel mat. Så snart dette er fjernet, forsvinner lukten også i mange tilfeller.

Lukt morder mot lukt i bilen

Valgsmidlene mot stank i interiøret er luktdrepere.

Den grunnleggende aktive ingrediensen i de nye midlene er enzymer. Spekt bakteriene og pakke problemet i roten. Det er også andre ingredienser, for eksempel overflateaktive midler eller duft. Det er veldig subtilt og ikke lenger merkbart etter noen dager.

Remedy sprayes på de absorberende underlagene som oppreist, teppe eller headlining. Du trenger ikke å gni eller tørke den, du bare lar den tørke.

Vi kjøpte og prøvde A1 Odor -morderen. I følge beskrivelsen av produsenten, dr. Wack kjemi, væsken trenger ikke å nå kilden til lukten direkte. Tilsynelatende er den aktive ingrediensen fordelt rundt de sprayede områdene.

Så langt har morderen vellykket fjernet lukten i bilen. Forhåpentligvis vil det holde seg slik.

Med luktmordere kan du komme til stanken i bilen. – (Foto: Markus Schraudolph) Advertising

Kaffe hjelper når interiøret stinker

En alternativ metode er kaffepulver. Legg nykvernet kaffepulver på en tallerken og legg den i fotbrønnen til bilen din. Alternativt kan du også prøve det med kaffegrut. La kaffen gjøre jobben sin over natten.

Kaffegrut på en tallerken i passasjerfotbrønnen (Foto: Martin Goldmann)

Hvis det fremdeles ikke er nok, legg en skål med eddik i bilen din over natten. Dette kan også bidra til å nøytralisere luktene i kort tid.

Alternativ ozonbehandling

En ytterligere løsning på stankproblemet er en ozonrengjøring. I denne prosessen er kjøretøyet fullstendig forseglet og gassen rettes til interiøret i opptil 24 timer. Den aggressive ozonen dreper all lukt -forårsaker bakterier. Det er ingen bivirkninger, fordi ozon faller i ufarlig oksygen etter kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.