Linux -systemet starter igjen

Når du kjører opp Linux, suser mange rapporter. Hvis du har noen problemer, kan du se disse «oppstartsmeldingene» igjen senere.

Hvordan vise oppstartsmeldingene igjen

  1. Åpne et Linux -terminalvindu.
  2. Skriv inn følgende kommando: Dmesg
  3. Hvis meldingene blir rullet for raskt, bruk Dmesg | mindre. Dette får utdataene til å vises side -av -side, og du kan fortsette å løse på romfeltet med et trykk.

I tilfelle problemer der utførelsestiden spiller en rolle, bruker de parametere for å bytte tidspresentasjon til «Delta -modus»: Dmesg -d | mindre

Deretter begynner hver linje med en verdi som indikerer tidsforskjellen for forrige linje. Så hvis det er en høy verdi, tok utførelsen av kommandoen relativt lang tid.

Ulempen ved å bruke mindre er at fargemarkeringen av meldingene blir undertrykt. Med din hjelp kan du raskt se hvor det var problemer. Fordi feilmeldinger er designet her i rød farge.

reklame

Hvordan få når du bruker mindre Fargede rapporter

Til standard undertrykkelse av fargeutgangen mindre For å unngå, bruk følgende kommando

Dmesg -color = alltid | Mindre -r

Parameteren –Color = alltid forårsaker det Dmesg Send også ut fargekodene når du bruker kommandokettinger (rør.

Hvis innspillet er for tungvint for deg, må du bare opprette din egen kommando med alias.

For å gjøre dette, bruk startrapporter

Disse meldingene er for eksempel viktige, hvis det er problemer med et program eller en enhet.

Enhetsdrivere eller programmer installert under lading kan rapportere feil eller problemer når du starter starten. Med en titt på startloggen vil du motta avgjørende informasjon om systemet ditt starter riktig. Spesielt er deteksjonen av maskinvare og forhandlinger om en driftsmodus, for eksempel SATA -modus for en harddisk, veldig godt dokumentert her.

Hvis du bare vil se meldingene som et visst nøkkelord oppstår, kan du kjede det Dmesg Med kommandoen grep. Hvis du for eksempel bare vil finne ut noen meldinger som har med Bluetooth å gjøre, kan du gå inn:

Dmesg | Grep Bluetooth

Med kommandoen grep Bare filtrer ut rapportene som interesserer deg.

Forresten, for ikke å finne meldingene i noen fil. Fordi Linux -kjernen plasserer startrapportene i et spesielt område i hovedminnet, som er designet som en ringbuffer. Dette betyr at når bufferen er full, blir de eldste oppføringene overskrevet. På grunn av hylla i hovedminnet, kan du ikke lese noen rapporter fra forrige systemstart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.