Linux: Send post fra kommandolinjen

Med Linux kan du enkelt sende en e -post ut av kommandolinjen. Dette er ideelt for korte tester eller for skript som automatisk skal sende statusmeldinger til en admin.

Trykk på følgende kommandolinje på kommandolinjenivå:

ekko "Jeg er meldingsteksten" | Mail -S "testmail" [email protected]

Med en [Komme tilbake] E -posten sendes på vei. Forsikre deg om at bak parameteren -S Det kan ikke være noen mellomrom.

Linux: Send filer og tekst fra kommandolinjen

Linux-fagfolk må sende filer igjen og igjen fra kommandolinjen-for eksempel loggfiler. Forutsatt at Linux -datamaskinen er konfigurert riktig, er dette mulig med kommandolinjekommandoen

Uuencode -fil.Loggfil.Logg | Mail –S “Loggfilen“ [email protected]

Bak Uuencode Hvis navnet på filen som skal kodes er, etterfulgt av navnet som filen vises i posten. Den kodede filen er på post overlevert og sendte loggfilen til mottakeren med emnet.

I denne formen mottar mottakeren imidlertid bare filen og emnelinjen. For å legge til en tilleggstekst i filen, blir kommandoen litt mer komplisert:

(Ekko "hei"; uuencode -fil.Loggfil.Logg) | Mail -S "Loggfilen" [email protected]

Braketten oppsummerer instruksjonene som er inneholdt der, dvs. den enkle ekko-Kommando og det Uuencode, Sammen og overlevering av de resulterende dataene fra e -posten. For å legge inn flere tekstlinjer, brukes flere ekko-Linjer, hver separert med en linje med linje eller skriv linjene i en tekstfil og send dem med dem Kattebrev tekst.tekst Til e -postkommandoen.

reklame

Alternativ mutt

Hvis banen via uuencode er for tungvint for deg, kan du prøve «Mutt» -pakken som du vil installere Linuxen din via pakkestyringen.

Anta at du vil ha en fil Sikkerhetskopi.Tgz å sende. I dette tilfellet er den nødvendige kommandoen

Mutt -S 'Backup Data' -A -sikkerhetskopi.Tgz - [email protected] < /dev/null

Parameteren -S Oppdager emnet for meldingen. Om parameteren -EN Definer filen som skal henges. Hvis det skal være flere, kan du bare skrive navnene separat etter mellomrom. De to minustegnene er nødvendige for å skille e -postadressen fra alternativene.

Det faktum at en inngang fra nullenheten er laget på slutten av linjen har å gjøre med det faktum at Mutt krever en inngang for tekstdelen av meldingen. I dette tilfellet er det tomt fordi /dev /null representerer en tom pseudo -enhet.

Hvis du faktisk vil lage en meldingstekst, kan du bruke Mutt slik:

Echo "Her er sikkerhetskopieringsfilen" | Mutt -S 'Backup Data' -A -sikkerhetskopi.Tgz - [email protected]

Motta den automatisk genererte meldingen via webmail:

Binærfil via Shell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.