Linux: Hvordan sammenligne innholdet i kataloger

Ofte har du to komplette katalogtrær av det samme prosjektet og vil gjerne finne ut forskjellene mellom begge versjonene.

Manuelt er dette et veldig ubehagelig og feilfritt arbeid. Fremfor alt er det overflødig fordi datamaskinen gjør det mye raskere.

En merknad: Prosessen som presenteres bruker Linux -kommandolinjen, men applikasjonen er veldig lett, slik at selv som nykommer skal du ikke ha noen problemer på dette nivået i operativsystemet..

Hvordan få katalogtrær sammenligne

Anta at du har to undermapper «projekt_alt» og «projekt_neu» i en katalog. For eksempel symboliserer de to forskjellige tribuner av prosjektets fremgang.

Åpne nå en Linux -kommandolinje, for eksempel med oppføringen «Terminal» i det grafiske miljøet ditt og bytt til den overordnede katalogen.

Så gi etter

Diff -rq Project_alt Project_NEU

Kommandoen «Diff» går nå gjennom alle listene og sammenligner filene som er funnet fra begge mappene i henhold til innholdet.

«R» -parameteren fører til at alle katalognivåer blir vandret gjennom, og «Q» sikrer undertrykkelse av utdataene fra filer uten forskjeller.

Nå får du en liste over avvik fra begge mappene. Programmet rapporterer både avvik når det gjelder innhold og tilfellene der filer bare kan finnes i en av de to katalogene.

Diff med kataloger

Hvis du vil ha utdataene for videre behandling i en tekstfil, bruk følgende kommandovariant:

Diff -rq Project_alt Project_Neu> Forskjeller.Txt 2> & 1

Den siste delen av linjen er nødvendig. Som vår leser «DOMI78» riktig bemerket, blir rapportene om forskjeller utstedt til feilkanalen og vil havne på konsollen i stedet for «2> & 1» i stedet for i tekstfilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.