Lin sikring: Slik finner du ampere -nummeret over fargen for bilsikkerhet

Hvert moderne linsystem for bil og motorsykkel har skrevet ut ampernummeret på toppen. Hvis sikringen er eldre, har dette trykket ofte blitt uleselig. Det er synd, fordi disse komponentene ikke har noen utløpstid, så det kan fortsatt brukes.

Det er grunnen til at sikringene er farget

I et slikt tilfelle vil du imidlertid finne ut ampernummeret til en kjøretøybeskyttelse, fordi dette ampernummeret er kodet av fargen på det gjennomsiktige plasthuset som omgir metallstripen. Jo mer ampere sikringen har, jo mer strøm kan den tåle før den brenner gjennom.

Lin sikring – (Foto: Markus Schraudolph) Advertising

Dette sier fargen på en sikkerhetskopi om ampernummeret

farge Maks. Nåværende

rosa

3 a

Oransje/lysebrun

5 a

brun

7.5 a

rød

10 a

blå

15 a

gul

20 a

gjennomsiktig

25 a

grønn

30 a

Hvis du ikke har en liste som ovenfor, kan du også sjekke om erstatningsgarantien kan ha gravert ampernummeret i plasthuset. På bildet kan du for eksempel se tallet «20» ganske bra.

Det er grunnen til at riktig ampere -nummer er viktig

Selvfølgelig kan du bli prøvd å bare innlemme litt sikkerhetskopi – det viktigste er at den tilsvarende kretsen fungerer.

Men det er veldig problematisk. For hvis den anbefalte strømmen er under det respektive sikkerhetsområdet, kan sikkerhetskopien forbrenne, selv om det ennå ikke er oppnådd kritisk tilstand.

Omvendt, dvs. hvis du innlemmer en sikring med for høye amper, brenner ikke sikringen selv om den kritiske strømmen er overskredet. Dette kan resultere i at for eksempel dyre elektriske komponenter blir ødelagt i tilfelle en kortslutning i stedet for å sikre. Da kan du ha skade på flere hundre euro i stedet for en ødelagt sikring som koster noen få cent.

Har du antakelsen om at sikkerhetskopien er ansvarlig for svikt i det oppvarmede bakvinduet? Da bør du også kjenne de andre årsakene til feil: Bil: Bakreplate.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.