Lag stearinlys selv – det er så enkelt!

Lag stearinlys selv er en flott hobby som skaper fantastiske resultater med litt praksis. Les i følgende hvordan du gjør det.

Instruksjoner: Lag lys selv

For å lage lys selv, trenger du følgende ting:

 • Stearinlys støpeform eller en tom kanonboks
 • Stearinlys
 • Parafin voks
 • Lysfarge etter smak
 • Stearinleire
 • Schaschlikspie
 • Et varme -resistent fartøy
 • Gryte for vannbad

Tips: Du kan også ganske enkelt lage et nytt stearinlys fra voksrester fra gamle lys. Dette er spesielt nyttig etter jula når du har mange rester.

Hvordan helle stearinlyset:

 1. Hvis du bruker en stearinlysstøpt form, har den et hull på gulvet. Hvis du bruker en kanonboks, må du bore et hull i. The Wick blir samlet av dette.
 2. Fordyp deg i spissen av veken i noe flytende voks, og trekk den deretter gjennom hullet i bunnen av fartøyet. Knote veken og stikk den med et stykke stearinlysstoffer på utsiden.
 3. Bunnen av fartøyet ditt vil senere være den øvre enden av lyset, så vær oppmerksom på veken om nødvendig retning. Slik at ingen voks løper gjennom hullet, plastininen må presses tett.
 4. De binder den øvre enden av heksen – sjenerøst målt – til en schaschlikspieß som de lå over beholderen. På denne måten vil veken senere forbli en rett linje når den varme voks helles i fartøyet. Du trenger fortsatt ikke å kutte av veken – det handler bare om å holde seg i posisjon.
 5. Legg voks i et vannbad og varm den sakte. For å gjøre dette, legg voksen i en varme -resistent beholder (for eksempel en liten gryte) og i sin tur i en større gryte fylt med vann. forsiktighet: Vannet må ikke koke. En temperatur på 60 til høyeste 90 ° C er tilstrekkelig, ellers brenner voksen. Lav til middels varme er ideell for oppvarming av lysvoksen tilstrekkelig slik at du kan vanne den.
 6. Plasser lysfartøyet på en base, for eksempel aluminiumsfolie. Først, hell en liten mengde voks i fartøyet og vent kort slik at dette kan kjøle seg ned. Hvis noen voks går gjennom vekehullet, blir den umiddelbart absorbert på aluminiumsfolien og stivner ganske raskt.
 7. Hell deretter mer voks til beholderen er så full som du ønsker. Viktig: Oppbevar imidlertid alltid litt voks.
 8. Hvis voksen har blitt fast, kan det være at en ku har dannet seg rundt veken. Nå kan du bruke den gjenværende voks for å fylle hullet – om nødvendig, varm det igjen. Hvis denne hvile er størknet, er veke -nivået også rett.
 9. Så snart voksen er festet, må du fjerne knuter og elt i den nedre enden av veken. Deretter kutt av den andre enden på Schaschlischwieß.
 10. Hvis det ferdige stearinlyset ikke kan fjernes fra beholderen, kan du legge det i kjøleskapet kort. Voks reagerer på kulden og kan deretter bli funnet lettere. Stearinlyset vil lett gli ut etter kort tid. Fremdeles fast det, la varmt vann løpe over fartøyet kort.
 11. Til slutt, forkorte de to til riktig lengde. Den øvre enden skal være omtrent 8 mm lang.

Stearinlys er støpt i form – (Foto: Istockphoto/gigishots)

Du kan også være interessert i: Lag lys laget av bivoks selv

reklame

Gjør skiftlys selv

Du trenger det for skiftlys:

 • 250g vokslinser i forskjellige farger eller 250g fargerike voksrester
 • en veke (størrelse 4-6)
 • lapskaus
 • En varme -resistent skål
 • En lysestøping med en fyllingsmengde på rundt 250 g
 • En skeespyd
 • Gammel avis

Så hell skiftlys

 1. For skiftlys må voksen, atskilt i henhold til farger, smeltes individuelt.
 2. Varmt vann i en kjele.
 3. Legg voks i bollen for å danne det første laget av maling. Avhengig av hvor mange lag du vil ha i lyset, kan du variere voksmengden.
 4. For nybegynnere anbefales 50-80g voks per lag.
 5. Plasser bollen i det varme, men ikke kokende vannet.
 6. Mens voksen begynner å smelte i et vannbad, kan du tilberede stearinlyset støpeform.
 7. Arbeidsflaten skal best utformes med avisen.
 8. Veken blir fanget i vannet i bunnen og pakket rundt tresyden i den andre enden. Slik at du kan spenne veken og bringe den inn i riktig posisjon, midt på lyset,.
 9. Hvis voks i bollen har smeltet helt, kan den brukes. Hell den smeltede voks forsiktig i formen.
 10. Voksen må nå er herdet fullt ut.
 11. Først da kan du smelte det neste vokslaget i henhold til det kjente mønsteret og deretter hell over det. For å kjøre bort til du har brukt opp hele voks og stearinlyset støpeform er fylt.
 12. La vannformen avkjøles over natten før du løsner lyset forsiktig fra formen.
 13. Til slutt, kutt veken.

Skiftlys er utmerket i et glass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.