Lag fin krem ​​selv

Så snart du etterlater fersk helmelk, dannes et lag med fett på toppen av overflaten. Dette blir referert til som søt krem. Senere, for eksempel, kan piskekrem, smør eller ost lages av Rahm.

10 liter melk i 1 liter krem

Rahm har ikke så mye protein som mager melk, men mer fett og fett -oppløselig vitaminer.

På grunn av lavere fetttetthet er kremen lett å skille seg fra magel melk. Hvis du vil lage en liter krem, trenger du 10 liter fersk melk. Fettinnholdet i rå melk er omtrent 4 %.

Rahm kan genereres ved hjelp av varm melk eller kald melkramme. Når det gjelder kald melk, må romtemperaturen være mellom 4 og 20 grader. Når det gjelder varmemelk, er romtemperaturen 52 til 55 grader. Fordelen med Warm Milk -rammeverket er at du vinner et høyere fettinnhold.

Creme Fraiche fra Rahm – (Foto: Istockphoto/Poppy Barach) Advertising

Lag krem ​​i sentrifuger

Industrielt lages rammen ved sentrifugering, rå melken kastes til kremen løses opp fra magelet. En melkesentrifuge er nødvendig for produksjon. Denne maskinen har veldig høye sikkerhetsinnretninger. Miljøet må avgrenses fra sentrifugen, fordi store krefter fungerer i produksjonen av krem.

Sentrifugs for å nekte melk kan også kjøpes for husholdningen. Du kan finne dem praktisk på internett i forskjellige størrelser.

Sentrifugen består av et kammer der kumelken tilsettes. Den har også en rotor som også sitter i kammeret. På grunn av rotasjonen og det høye antallet revolusjoner, påvirker flyktige krefter melken.

Siden fettet har en høyere tetthet enn den magre melken, transporteres det inn i de ytre kamrene i sentrifugen. Den magre melken samles i midten. Separasjonen av melk og krem ​​er mulig i løpet av sekunder. Ved hjelp av en slik maskin kan du skille kremen fra Lean Milk umiddelbart etter at du har kjøpt.

Inngangsskålen

Hvis bruk av en slik maskin ikke er den rette for deg, kan du også kjøpe en inngangsskål.

I likhet med en sil, forblir fettinnholdet i inngangsskålen mens melken strømmer gjennom små hull. Når det gjelder små mengder, kan kremen også skilles fra melken med en skapning av en skuff.

I begge tilfeller tar inngangen imidlertid litt lengre tid. I tillegg er det noe unøyaktig enn med en sentrifuge. Når du skiller melk og krem ​​for hånd, må du forlate melken i noen tid til du oppfatter dannelsen av et lag med fett. Ofte er det et fettinnhold i mager melk.

reklame

Lag rømme

Fra den resulterende kremen kan du nå enkelt lage smør, ost eller krem. Hvis du vil lage surgjort krem, tilsett melkesyrebakterier i kremen. Disse gir ham en litt syre og aromatisk smak. Rømme er perfekt for salater og dill saus.

Hvis du vil lage crème fraîche selv, trenger du krem ​​fra sur melk. Minimum fettinnhold i tørrstoffet er 30%.

Med kaffekrem, som består av pasteurisert søt krem, er fettinnholdet 15 %. Fettinnholdet i pisket krem ​​er minst 36 %. Jo mer fett kremen, jo lettere får den til å slå den. Holdbarheten til kremprodukter er veldig annerledes. Hvis du vil ha noe av produktene dine i lang tid, bør du lagre dem i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.