Lag en stor melk selv – det er slik det fungerer!

Produksjonen av tykk melk er i utgangspunktet veldig enkel, fordi den under de rette forholdene dannes fra kumelk av seg selv. Vi forteller deg hvordan du Lag tykk melk selv.

Lag tykk melk fra rå melk

Den enkleste måten å lage tykk melk er laget av rå melk eller foretrukket melk som er ubehandlet:

  1. Fyll rå melken i en flat og ren bolle og dekk den.
  2. La bollen ligge med rå melken ved romtemperatur. Romtemperaturen skal være mellom 21 og 23 grader.
  3. Etter to til tre dager er den tykke melken klar og bør brukes raskt opp.

Melk i en Schuessel – (Foto: Istockphoto/Aguirre_Mar)

Hvor lenge varer fettmelk?

Den hjemmelagde tykke melken holder seg i kjøleskapet i omtrent en uke.

reklame

Bakgrunn: Hva er tykk melk?

Tykk melk kalles også sur melk eller stigemelk. Og ikke uten grunn – melk boder på grunn av påvirkning av bakterier. Dette gjør det mer tykt og smaker sur. Melk fra supermarkedet er vanligvis laget av forskjellige prosesser. I tidligere tider var disse prosedyrene ennå ikke kjent. Melken ble hentet i meieribokser med bonden. Det var heller ingen kjøleskap, så den friske melken ble raskt sint. I stedet for å tippe dem bort, ble de brukt som tykk melk. For å lage tykk melk selv, tar det bare fersk, helt ubehandlet melk og litt tid.

Tykk melk takket være melkesyre gjæring

Tykk melk oppstår fra prosessen med melkesyre gjæring. I naturen er melkesyrebakterier naturlig tilgjengelige som er ufarlige for mennesker. Som energikilde bruker bakteriene melkesukkeret i melken. I implementeringen av melkesukkeret dannes melkesyre. Denne syren betyr at en essensiell proteinkomponent i melken, kaseinet, blodpropp. Kaseinet blir fast gjennom kanalene og flokkene ut. I prinsippet er denne prosessen nok til å produsere tykk melk.

Siden rå melk ikke er pasteurisert, i tillegg til de ønskede laktinsyrebakterier, kan den også inneholde andre bakterier som kan være skadelig og multiplisere i melken. Å forlate den ubehandlede melken til tykk melkeproduksjon er derfor ikke helt risikabel.

Du kan også være interessert i: Lag bananmelk selv

Lag tykk melk av fersk melk

Du kan minimere risikoen ved å lage tykk melk fra fersk melk.

Fersk melk vs. Råmelk

I motsetning til rå melk, som er helt ubehandlet, blir fersk melk pasteurisert. Her blir den oppvarmet til minst 60 ° C for å drepe bakterier.

Når du bruker fersk melk, er det ikke nok å forlate melken for å lage tykk melk. Fordi ved pasteurisering er melkesyrebakteriene ikke lenger aktive. For å starte melkesyrefermentering, må melken vaksineres. Det er to metoder for dette:

  1. Den enkleste, men mindre sikre metoden er å vaksinere melken med en skje -kjøpt tykk melk.
  2. Bruken av spesielle tykke melkekulturer fungerer bedre .

Når melken er vaksinert, er den videre produksjonen av den tykke melken analog med produksjon av ubehandlet melk.

Den ferdige tykke melken danner et protein -rik, sunn mat. Det kan nytes som en forfriskende mellomliggende snacks eller med litt sukker med litt sukker. Den tykke melken er også godt egnet for produksjon av desserter med frukt. Det brukes også i gamle matlagingsoppskrifter, for eksempel i høstmelksuppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.