Kutt ned plommetreet – det er slik det fungerer!

Tidligere var det ikke vanlig å kutte plommetrær. Det ble antatt at de «renser seg». Men det er en feil. Du skal ha din Klipp ned plommetreet, Hvis du vil høste store, godt utviklede frukter. Vi forteller deg hvordan du gjør det riktig!

Hvordan kutte plomme -treet ditt tilbake

 1. Oppvekst

  Unge plommetrær blir bare kuttet etter det andre året av standpunkt. Dette handler om en balansert trekrone. Man snakker også om det pedagogiske kuttet. Du kan fjerne nye sideskudd som vokser for nær bakken. Grener som er for smale og voksende grener nedover.

 2. Årlig beskjæring

  Med normalt Årlig beskjæring Fruktvedet som henger nedover fjernes. I den øvre delen av kronen eliminerer de altfor tett voksende skudd. Kuttet foregår avhengig av det nye skuddet: Hvis plommetreet ditt bare har kjørt ut svakt, kutt det sterkt tilbake. Med et sterkt nytt skudd blir svakere kuttet tilbake. Fjern de økende skuddene på innsiden fordi de kompakte kronen for mye. Etter snittet, skal kronen på plommetreet være lett og lys.

 3. Foryngelse kuttet

  Så snart inntjeningsmengden og fruktstørrelsen synker, er et foryngelseskutt nødvendig for å gjøre treet kraftig. Her så de først ut alle grenene som er for tett og forkorte de ledende og tilstøtende grener. For å stimulere den nye skuddet, bør du også forkorte sidegrenene og fruktvedet.

Du kan også være interessert i: Hvordan fryse plommer

Her bærer plum -treet fremdeles mange frukt. Ikke kutt ned. (Foto: Martin Goldmann) Advertising

Rett tid for beskjæring

 • Frukttrær er fremdeles for det meste kuttet i vegetasjonens hvile, fra november til mars.
 • Imidlertid bør du unngå en beskjæring med sterkere frost fordi treverket da vil være sprøtt. Med temperaturer rundt frysepunktet kan du kutte uten å nøle.
 • Imidlertid er plommetreet ditt heller ikke skadet hvis du gjør et kutting etter høsten om høsten. Store kutt leges enda raskere i veksttiden enn i fasen av veksthvilen.

Du kan også være interessert i: Kok plommer – det er slik det fungerer!

Tips: Hva som bør vurderes

 • Vær mest oppmerksom på gode verktøy. Tre-, gren- og hagesaks samt sagene som brukes skal være skarpe. Stumpe enheter gjør arbeidet vanskelig og forårsaker ofte blåmerker og frynsete kutt som leges dårlig. En så -kalt hofte (en buet kniv) er nyttig og ofte mer praktisk enn større enheter for det kuttende kraftige skuddet.
 • For beskjæring er det uunngåelig å klatre inn i treet. Derfor anbefales det å utføre treet kuttet for to. Så en person kan holde stigen som en stigning og nå opp verktøyet. Når du bruker en elektrisk sag, må du være spesielt oppmerksom på stabilitet så vel som til kabelen.
 • Hvis det siste kuttet er for lenge siden, kan lekfolk ofte være vanskelig å bedømme hva som må kuttes tilbake. Profesjonell hjelp er passende her. Selv om plommetreet ditt er veldig høyt, bør du ta i bruk et selskap med kuttet.

reklame

Hva gjør beskjæringen?

Frukttrærskåret er ment å oppnå en sunn balanse mellom drivvekst og utbytte. En balansert frukttrærkrone sikrer optimal eksponering av bladene og fruktene. For å være nær, bør nakne og hengende grener derfor fjernes regelmessig. Kuttingen av unge skudd anbefales fordi knoppene vanligvis bare forblir instinktive for steinfrukt i ett til to år.

Med en skarp beskjæring kan du nå et sterkt nytt skudd under plantingskuttet eller foryngelsen av eldre plommetrær. En svak beskjæring derimot fører til mange nye skudd, som imidlertid er relativt svake. Ved å gjøre det forhindrer de trening av sterke treskudd og fremmer fremveksten av fruktved.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.