Kok: Hvordan bevare gulrøtter

Vogn for å koke ned gulroten. Av denne grunn er mange redde for å prøve det.

Om vinteren er det ingenting om hjemmelaget gulrotsalat laget av kokte gulrøtter, bare for å gi et eksempel.

Ta best gulrøtter fra vår egen høst

Det er selvfølgelig det vakreste når du kan bruke gulrøtter fra din egen høst. Du har riktig modenhet for matlaging hvis du ikke er for fast ennå, men stor nok.

Gulvformel: Så lenge gulrot urt er virkelig grønn, er gulrøttene i vekst. Tilbakefallstesten gir sikker informasjonshåndtering av hagepersonell også.

Tidlige gulrøtter klarer å utvikle seg innen sytti til nitti dager – og som alle gulrøtter kan høstes flere ganger i året.

Gulrøtter i glasset – (Foto: Istockphoto/Jaimie Duplass) Advertising

Skrell gulrøttene

Gulrøtter trekkes i høsten og rengjøres deretter grundig av jorden. I tillegg skreller du dem med en rullestein, klipper av endene og legger dem i en kjele eller en bolle med ferskvann for å forhindre at fargen blekner.

I mellomtiden kan murer eller kokende glass tilberedes ved å skylle med kokende vann. Skjær nå gulrøttene i skiver eller terninger – den raskeste måten å gjøre dette på er med en foodprosessor. Hvis du har valgt mindre eller yngre gulrøtter, kan de kokes ned som en helhet.

Siden gulrøtter ikke er enkle å oppbevare halvkokt, er de bare blanched. Noen koker dem i maksimalt fem minutter.

Da bør de i begge tilfeller bli avskrekket med kaldt vann ved hjelp av en sil og settes i de presenterte kokende briller.

Hell inn med saltvannsåde

Hell nå bare på en høyde av saltvann opp til en høyde av omtrent to centimeter under kanten av glasset. Brygget produseres av kokende vann med litt salt i en kjele. Andre legger kokende vann i glassene og dryss en klype salt bare etterpå – prosedyren er et spørsmål om smak, den kjemiske reaksjonen er den samme.

Ikke bruk kokevannet! Gummiringene for å lukke kokebrillene skal også kokes med varmt vann, og deretter dabbet tørr og plasseres på den øvre kanten av glasset. Nå er glasslokket lukket og festet med en frimurerklemme.

Under denne forberedelsesprosessen blir en kjele forvarmet til åtti grader. Kort tid før det første glasset er lukket, vender du energien på kjelen „Full gass ”, slik at temperaturen skal ha nådd hundre grader hvis alle glassene er i.

Gjennom hele, minst nitti, bedre hundre og tjue -minutt -langvarig matlagingsprosess, skal glassene alltid dekkes med vann. Varigheten avhenger av gulrøttens alder: eldre, kuttede prøver er nok i nitti minutter, unge gulrøtter på rad trenger hundre og tjue. Noen lager mat i to „Gulv ” – Bare prøv tomme briller på forhånd, hvor mange glass og på hvilken måte som er stablet i potten.

Som regel er kokte måneder, om ikke i årevis. Imidlertid har det vist seg å lage mat nykt hvert år og konsumere den kokte i løpet av denne tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.