Kok grønne bønner – det er slik det fungerer!

Bønner inneholder mange viktige næringsstoffer, for eksempel folsyre, jern, vitaminer og fiber. De er også en utmerket kjøttstatning på grunn av deres høye proteininnhold. Les nå hvordan du Sammenbrudd kan gjøre dem holdbare.

Instruksjoner: Hvordan lage bønner:

  1. Kontroller bønnene før du koker dem ned. Bønnene skal alltid være friske og feilfrie.
  2. Rengjør deretter de grønne bønnene grundig. Fjern tråder på baksiden og skjær av endene.
  3. Før du koker nedover bønnene, anbefaler det å tømme dem på forhånd. Når du blanker, blir nedbrytende enzymer ødelagt og de kokte bønnene varer lenger. I tillegg holder bønnene den grønne fargen ved blanching. For å blide bønnene, koker du dem i usaltet vann i 3 til 5 minutter og skremmer dem deretter av med isvann.
  4. De tilberedte bønnene blir deretter gitt i varme skyllet murkrukker. Fyll glassene opp til kanten med vann og lukk dem godt.
  5. Legg nå glassene med bønnene i en kjele . Fyll det opp med så mye vann at matlagingsmaterialet stikker ut omtrent halvveis opp.
  6. Brillene skal nå koke i gryten på 75 til maksimalt 100 graders celsius i rundt 90 minutter, slik at alle patogener, mikroorganismer og enzymer som forårsaker ruin blir ødelagt. Hvis grønnsakene allerede er forhåndsblidd, er en koketid på 60 minutter tilstrekkelig.
  7. Det anbefales å koke bønnene to ganger på grunn av deres høye proteininnhold for å sikre at alle bakterier blir drept.
  8. Etter å ha kokt ned, må glassene være helt avkjølt før du fjerner parentesene. Når avkjøling er det et negativt trykk som fører til at lokket blir presset godt på glassene.
  9. De kokte bønnene er holdbare i opptil et år. Forsikre deg alltid om at lokket ligger godt på glasset. Et løsrevet lokk er vanligvis et klart tegn på at bønnene ikke lenger er spiselige, siden gjæringsgassene allerede har lekket.

Du kan også være interessert i: Sett inn bønner – det er slik det fungerer!

Tips: Avhengig av smak, kan bønnene også være i saltvann, grønnsaksbuljong eller søt og sur (samme deledik, sukker og vann), dette gir bønnene en krydret og krydret smak og gjør dem klare til konsum umiddelbart.

Gruene bønner i et glass – (Foto: Istockphoto/Glenn Taylor)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.