Klem sitronen riktig – det er slik det fungerer!

Nypresset sitronsaft sikrer riktig fløyte for mange retter og desserter. Les nå hvordan du trykker på sitroner ordentlig og vinner så mye juice som mulig.

Så du får mer juice fra sitronen

Så du får mer juice fra en sitron:

  1. Sitroner er mindre presset når de kommer friske fra kjøleskapet. Så ta sitronen ut av kjøleskapet i god tid før du trykker slik at det kommer til romtemperatur.
  2. Generelt kan varme bidra til å vinne mer juice fra sitronen. Plasser frukten i en bolle med varmt vann i 30 sekunder. Oppmerksomhet, vannet skal ikke koke.
  3. Rull sitronen flere ganger med trykk over en fast pute. Roller celleveggene i massen sprengt og mer juice kommer fra sitronen.

Klem sitroner – det er slik det fungerer. reklame

Klem sitronen uten press

Hvis du ikke har en sitronpress, kan du enkelt presse sitronen for hånd. Følgende tips vil hjelpe deg:

  1. Rull sitronen flere ganger som beskrevet ovenfor via en fast pute.
  2. Skjær sitronlengden i stedet for tverrgående, slik at du kan trykke den lettere for hånd.
  3. Hvis du klemmer sitronen for hånd, kommer frøene i sitronsaften. Bare hell den gjennom en sil etter å ha trykket den ut for å filtrere ut kjernene.

Du kan også være interessert i: Hvordan filet appelsiner

Hold over de over -sturte sitronene

  • Du trenger bare noen få sprut sitronsaft? Stikk deretter med en tannpirker eller gaffel gjennom sitronens bolle. Med disse hullene kan du presse ut en liten mengde, og sitronen tørker ikke opp.
  • Hvis du har brukt opp saften av en halv sitron og vil holde den andre halvparten, slipper du litt eddik på en liten tallerken. Plasser deretter den ubrukte halvparten med kuttflaten.
  • Det er best å løfte sitronen i kjøleskapet. Hun holder der i noen dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.