Kjøp batterilader for bil eller motorsykkel

Hvis du planlegger å kjøpe en batterilader til bilen eller motorsykkelen din, bør du legge igjen de tradisjonelle typer ladere til venstre. De gamle -fashioned ladestasjonene i det voluminøse metallhuset med pekerinstrumentet festet foran har hatt dagen sin.

En batterikader trenger også datamaskinen

I stedet har datateknologi også funnet veien inn i. Moderne ladere trenger ikke lenger en transformator og er derfor mye mer kompakte. Det meste av tiden er det et lite langstrakt plasthus der alt «innmat» blir sølt i sprut -sikret.

Moderne motorvogner Chargeraet- (Foto: Markus Schraudolph)

Det er disse laderne i mange varianter. I det minste må følgende punkter oppfylles:

I prinsippet laster enhetene batterier med en hvilken. Hvis strømmen er for lav, kan ladingen ta flere dager. De bedre enhetene gir ladestrømmer på rundt 3,5 ampere. Et batteri med en vanlig kapasitet på 60 AH har fått 80% av belastningen etter rundt 14 timer.

Forsikre deg om at laderen har en viss selvtillit når du lades. Så den skal kunne gjenkjenne tilstanden for lading uavhengig og koordinere strømmen på den.

Dette er assosiert med automatisk bytte fra normal belastningsdrift til vedlikeholdsbelastning så snart batteriet er fullt.

Alle batterispenninger som oppstår i flåten din må være mulig. De vanlige 12 volt mestrer alle elektroniske lastere. Hvis du har en motorsykkel eller en scooter, kan det hende du trenger 6 volt for batteriet. Noen lastebiler, off -road biler eller spesielle kjøretøy har batterier med 24V. Det kan da være verdt å kjøpe en lader med automatisk spenningsdeteksjon.

Hvis batteriet ikke er et vanlig blybatteri med våt syrefylling, men et co-gelbatteri eller en type med absorberende fiberoptisk matte, må du sørge for at produsenten spesifiserer enheten spesifikt for dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.