Installer riktig PC -strømforsyning riktig

Hvis du vil installere en strømforsyning på PC -en, må du ta hensyn til noen få poeng, slik at det ikke er noen dårlige overraskelser når du installerer.

Den viktigste jobben med en strømforsyning er at den bringer 230V vekselstrømspenningen til strømnettet til lavt DC -spenningsnivå. Maskinvaren i PCen trenger forskjellige spenninger her: både 5 volt og 12 volt.

Heller ikke for å bli undervurdert: strømforsyningen gir luftutvekslingen i huset med den bygde viften. Så det hjelper å få avfallsvarmen fra alle elektroniske komponenter ut av huset.

Et unntak er passivt avkjølte strømforsyninger som kan klare seg uten fan, men som heller ikke kan avkjøle andre komponenter. Disse må da produseres spesielt lite avfall eller avkjøles på andre måter, for eksempel ved å utlede varmen direkte via PC -huset.

En typisk strømforsyning for PC -er med en modulær tilkoblingsstall – (Foto: Markus Schraudolph)

Du trenger denne strømforsyningen til datamaskinen din

Hvis du enten må erstatte en mangelfull strømforsyning eller på nytt en datamaskin, vil det være før du bestemmer hvilken strømforsyning du skal kjøpe.

Før du tenker på et nytt kjøp, bør du sjekke om strømforsyningen virkelig har skylden. Les her: // www.TIPTOOUT.DE/Old-Computer Repairs_TIPP_1817.html)

Designet er et viktig aspekt når du velger strømforsyning. PC -hus er mest vanlig, hvor en strømforsyning av ATX -typen tilhører. De har standardstørrelse 150 x 140 x 84 millimeter (bredde/dybde/høyde).

For spesielt store hus ble «ATX Large» og «EPS» -varianter av ATX utviklet, som 20 millimeter (atx stor) eller. 90 millimeter (EPS) er lavere. Som regel brukes den større designen til å implementere enda kraftigere strømforsyning.

I prinsippet er alle disse typene utskiftbare blant hverandre. For på det punktet hvor de er skrudd fast på huset, er de designet identisk. Med de dypere designene er det bare det som må sikres at det er nok plassfritt innover.

I tillegg til ATX og EPS, er det også en rekke andre design for kompakte typer boliger. Her er det best å kjøpe strømforsyningen sammen med boligen slik at begge virkelig passer 100% sammen.

Bestem riktig wattasje

Hvis en strømforsyning er underdimensjonert, gjør den mindre enn PC -en krever, kan dette forbli upåaktet hen i lang tid. Fordi ytelseskravet til en datamaskin svinger sterkt med oppgavene. Spill med mer kompleks grafikkrepresentasjon særlig anstrengelse strømforsyningen fordi de krever CPU så vel som grafikkortet likt. Så det kan være at datamaskinen er bra for hele arbeidsdagen, men kollapser etter jobb når de unner seg et spill.

En overdimensjonert strømforsyning er imidlertid heller ikke bra. Fordi effektiviteten til elektronikken den inneholder er betydelig verre i det lavere utnyttelsesområdet. Så du har høyere strømkostnader enn faktisk nødvendig.

Så det er best om det maksimale strømbehovet til datamaskinen og wattasjen til strømforsyningen ikke er så langt fra hverandre. Hvor høyt behovet faktisk er kan beregnes ganske presist. En online kalkulator hjelper her, for eksempel Gaming PC -testen: // gamingpctest.DE/strømforsyningsdatamaskin/

Et enkelt estimat for strømkravet er tilstrekkelig i stedet for en eksakt beregning? Så her vår personlige erfaring: en typisk kontorkalkulator som også kan spille med en strømforsyning på 350-400 watt. Et spillsystem med et «tykt» grafikkort trenger rundt 550 til 600 watt.

Effektiviteten er så viktig

For noen år siden startet noen få produsenter kampanjen “80 Plus”. For at et strømtilskudd skal tjene denne etiketten, må det ha en effektivitet på minst 80%. Med andre ord, maksimalt 20% av energien som absorberes over strømnettpluggen kan gå tapt når du konverterer.

Over tid var det nye ekstra klasser, med enda bedre effektivitet. De bruker deretter tilsetningsstoffer som «gull» eller «platina» og når opptil 91% effektivitet.

Men som prisverdig er det når ressursene til elektrisitet er spart: de få prosent har vanskeligere en effekt på årsregnskapet, men kjøpesummen er vanligvis betydelig høyere. Et fornuftig kompromiss her er valget av den enkleste «80 pluss» -kategorien kalt «Bronze». Dette gir en rimelig effektivitet til en god pris.

Strømforsyninger med denne logoen har en effektivitet på 80% eller mer. – (Foto: Markus Schraudolph)

Strømutganger som et plug -i -system

I det siste ble alle utgående kabler godt loddet i strømforsyningen for å koble til PC -komponentene, i dag er det også enheter med modulsystemer fra hver produsent. I enhetsbeskrivelsen vises dette utstyret ofte med nøkkelordet «Kabeladministrasjon».

Selv om strømforsyningen for standardtilkoblingene som hovedtavleforsyningen også har installert kabler, men for alt annet bare stikkontakter som du kan infisere forskjellige kabeltyper.

Strømforsyninger med slike stikkontakter muliggjør spesielt fleksibel konfigurasjon av tilkoblingskablene (Foto: Markus Schraudolph)

Den klare fordelen: Du må bare sette sammen det som også brukes, og det er mindre lidelse i huset. I tillegg passer de forskjellige variasjonsalternativene til disse strømforsyningene for alle applikasjoner.

reklame

Hvordan installere en strømforsyning

Forsikre deg om at alle delene du jobber er atskilt fra nettverksstrømmen. Selv om risikoen for skader forårsaket av statisk lading ikke er tilfelle her, skader det ikke å berøre et bare oppvarmingsrør eller et trykk før jobb, slik at om nødvendig. Din egen kropp blir utskrevet.

Fjern den eksisterende strømforsyningen

Hvis du erstatter en gammel strømforsyning, må du først fjerne forsyningslinjene til hovedplaten og perifere enheter. Den tykke pluggen på hovedplaten har en lås på den ene siden via en krok som du kan løsne ved å trykke.

Fjern deretter de fire skruene på utsiden av huset. Som regel kan strømforsyningen fjernes etterpå.

Hvis ikke, er det enten noe, og du må prøve litt vold, eller boligen har en lås som du må gjøre før strømforsyningen blir utgitt.

For eksempel kan dette være en liten fane med en formet nese som du må trykke først.

Noen PC -hus sikrer strømforsyningen i tillegg til skruene via en lås som her via en metalltunge. (Foto: Markus Schraudolph)

Forbered den nye strømforsyningen

For med strømforsyningen med modulsystem er kabelen vanligvis ganske fiddly i den bygde tilstanden, bør du allerede identifisere og sette inn de nødvendige kablene på forhånd.

I tillegg til omsorgen for hovedtavle og periferi, inkluderer dette også de ekstra tilkoblingene til hovedtavlen og grafikkortet – avhengig av maskinvare -.

For eksempel kan hovedtavlen din ha en 4-pinners stikkontakt i nærheten av hovedprosessoren.

Mange hovedtavler har økt strømkrav og ønsker derfor å bli levert med en ekstra kraft via en slik stikkontakt. (Foto: Markus Schraudolph)

Den ekstra strømforsyningen hører hjemme i stikkontakten, som skal merkes på kabelen med en «CPU» -etikett eller lignende.

Grafikkort har enten en flat stikkontakt der du kan sette inn de samme pluggene, for eksempel med DVD-stasjoner eller en 6-pinners spesialkontakt for plug-in-kort. Merkingen av strømforsyningen eller kabelen for dette er vanligvis «PCI-Express» eller bare «PCI-E».

Hvis et grafikkort har denne ekstra stikkontakten, må det også kobles til strømforsyningen slik at PCen kjører opp. (Foto: Markus Schraudolph)

Installer og koble strømforsyningen

Sett strømforsyningen inn i huset og se på bakveggen i PC -saken. Utdrag for viften må være helt gratis og skruehullene skal passe.

Hvis det ikke ser bra ut, ta ut strømforsyningen igjen og sett den opp igjen med 180 grader. Hvis alt passer, kan du skru inn de fire skruene og fikse strømforsyningen på denne måten.

PC strømforsyninger er koblet til bakveggen i huset med fire skruer.

(Foto: Markus Schraudolph)

Du kan bare sette inn den brede hovedtavle -kontakten med 24 -pinnene i en retning. Så det er rehabilitering -sikret. Hvis kontakten din består av to deler, en 20 -stambase og en 4 -stamforlengelse, må du først sette sammen begge deler og deretter sette sammen sammen. Som begge hører sammen, skal de trykte symbolene og treningen av sømmen være tydelige.

Noen plugger for hovedplaten er delt inn i to som på bildet, slik at 20 og 24-pinners stikkontakter kan leveres. (Foto: Markus Schraudolph)

Sett deretter alle kabler for periferien, for eksempel DVD -stasjon, kortlesere eller harddisker. Endelig kommer de ekstra tilkoblingene for grafikkort og hovedplate. Ikke glem noe her, for ellers vil datamaskinen din enten ikke lage en mølle når du slår på eller i det minste ikke går opp.

Hvis hovedplaten bare har en 20-pinners stikkontakt

Eldre hovedtavler har en hovedstrømforsyning som har en mindre kontakt med 20 poler. Heldigvis er den nyere standarden med 24 poler nedover, så den har samme pinneoppgave som den eldre forbindelsen, slik at den bredere pluggen kan settes inn i den eldre boksetypen uten å nøle.

Hvis den nye pluggen – som beskrevet – har 20 poler pluss et fire -pinn -tillegg, er det veldig enkelt: de utelater ganske enkelt tillegg.

Hvis derimot, hvis 24 -veiskontakten er «ute av en rollebesetning», kan du prøve å bare ta den på slik. Slutten med de fire kablene i fargene rød/gul/oransje/svart er da ganske enkelt over.

20 og 24-pinners strømforsyningskontakt i størrelse sammenligning- (Foto: Markus Schraudolph)

Hvis den brede pluggen ikke kan kobles til mekanisk, for på kretsen er torget dekket av en komponent, bare kutt av de to siste doble radene med en universell kniv. Vær forsiktig: Det er ikke pluggen med de to oransje fôrkablene side om side, men den andre.

Kablene til de fire pinnene som ikke er nødvendige, har fargene røde/gule/oransje/svart. Når du skjærer, må du sørge for at du holder deg mellom pinnene i midten slik at ingen metall blir utsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.