Hvorfor vibrerer rattet mitt?

I tillegg til lyder av alle slag, forekommer de tingene som kan gjøre gleden ved å kjøre bærekraftig på lang sikt absolutt vibrasjoner. Noen kan bare synes det er irriterende og setter bilradioen høyere, andre natur skjenner høyt eller tar fenomenet guder – alt dette vil hjelpe lite.

Du bør sjekke vibrasjoner på rattet

Men senest når slike vibrasjoner merkes på rattet, er det på tide å komme til bunns i saken, for enten det er irriterende eller ikke: Her kommer sikkerhetsrelevante aspekter i spill som du ikke skal ha det bedre her. Det er i din interesse å finne ut årsaken og å avhjelpe den om mulig – og oppfylle noen enkle tester for å begrense problemet og å avhjelpe det i henhold til eksklusjonsprosessen.

I prinsippet rører slike vibrasjoner i nesten alle tilfeller fra en eksisterende ubalanse. Det betyr: noen roterende del av den ikke -suspenderte massen av kjøretøyet ditt går ikke helt rundt og egg eller «slakk» i visse hastigheter mens du kjører. Hvis vibrasjonene legges til vibrasjonene, kan det være et mangelfullt hjulbæring.

reklame

Dekkene er mulig årsak

De mest forekommer i en slik ubalansering med dårlig eller ikke -balanserte dekk. For å sjekke fakta, se etter en litt travel gate, ideelt sett en motorvei uten for lav hastighetsgrense, og akselererer sakte opp. Finn tempoet vibrasjonen i rattet kan merkes, og hvis du kan kjøre trygt nok, fra hvilken hastighet det forsvinner igjen.

Det ville være typisk å vises i området 80 til 120 km/t. Hvis dette er tilfelle, kan du se en kvalifisert verksted eller dekkforhandler og få syklene nøye balansert. Be om å sjekke både siden så vel som høydenes hjerneslag, for tidvis er et nytt dekk fra arbeidet ikke helt runde.

Bremseskiver kan også gi vibrasjoner

Hvis dette tiltaket ikke gir ønsket suksess, er det veldig sannsynlig at skyldige er bremseskivene. Disse kjøres med syklene og kan ha beveget seg av forskjellige grunner, for eksempel gjennom materielle feil eller for stor varmeutvikling, for eksempel som oppstår, for eksempel under lengre nedoverbakke med feil eller for lang bremsing.

En indikasjon på dette gir en bremsest: akselererer til vibrasjonene oppstår, sørg for at den påfølgende trafikken er langt nok unna og deretter trykk på fotbremsen. Hvis ristingen på rattet øker, er dette en indikasjon på at bremseskivene faktisk er i det minste en del av problemet.

Ytterligere undersøkelser kan nå bare utføre ett spesialistverksted. Der vil du enten slå av skivene på en fly, dvs. slå av nivånivået eller erstatte dem. Dette bør da endelig avhjelpes av det onde – bare i sjeldne tilfeller er årsaken i vanskeligere deler som drivaksler eller lagerstrekkene som er kuttet. Men det ville også være en sak for verkstedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.