Hvorfor NVIDIAs registrering tvinger meg til å ta en omvei ☹

Da jeg satte den nye bærbare datamaskinen i drift etter mange år med Windows Break, kom meldingen snart om at jeg skulle logge på NVIDIA. Ellers er det ingen driveroppdateringer. Jeg beklager, hva?

innhold

  • Registrer deg for sjåfører?
  • Så hvorfor NVIDIA -påloggingssvangen?
  • Det er et lite verktøy

Registrer deg for sjåfører?

Så på sin side:

  1. Jeg kjøper en notisbok
  2. Notatboken har et grafikkort
  3. Grafikkortet trenger drivere
  4. Jeg burde registrere meg for nye drivere
  5. “Whaaaat?»»

Hva handler det om? En pålogging for drivere oppdateringer? Jeg kjøpte grafikkortet, betalte for. Og så skal jeg registrere meg slik at tingen går feilfritt på lang sikt? På en eller annen måte passer dette inn i konseptet om at Windows er svimlende i alle hjørner og hjørne for å legge til data, abonnere på virusskannere, logge inn i Microsoft Store, godta reklame.

OK, nei, feil beskyldning: Microsoft og Windows kan bare gjøre noe for å annonsere og tigge om å logge inn i Microsoft Store. Jeg hadde allerede taklet virusskanneren andre steder. Men det er økosystemet som omgir vinduer. Jeg venter stadig på neste felle, for neste tjeneste som vil føre meg til noe. En ubehagelig følelse. Det kan være at jeg befinner meg i et gyllent bur på Apple (forresten, jeg føler meg ikke slik). Men på Apple har jeg resten min.

reklame

Så hvorfor NVIDIA -påloggingssvangen?

Så hvorfor vil Nvidia ha min innlogging? Jeg kan bare forklare det slik: du vil ha dataene mine, vet hvilket spill jeg spiller for hvor lenge og hvilke apper jeg bruker. Jeg aner ikke hvor langt nvidia systemet mitt spionerer og analyserte. Men det etterlater en tråd ettersmak. Gamestar siterer en NVIDIA -representant ved å ønske å forbedre brukeropplevelsen. Bortsett fra at begrepet «brukeravgift» ruller tåneglene høyt: hva om jeg ikke bryr meg om denne opplevelsen fordi jeg vil jobbe med datamaskinen og bare trenger nåværende drivere?

Jeg synes denne tvangen er opprørende. Punkt.

TinynvidiadateChecker installerer nye NVIDIA -drivere uten å måtte registrere på forhånd.

***

Merk: Da jeg skrev artikkelen, oversett jeg at det er en egen nedlastingsside for NVIDIA -drivere:

// www.nvidia.de/nedlasting/indeks.ASPX?Lang = de

Takk til Robert 🙂

***

Det er et lite verktøy

Så jeg så meg rundt og kom over programmet TinynvidiadateChecker. Dette er en liten kommandolinjeapplikasjon som fremdeles trenger 7zip eller WinRar på systemet.

Men så er det nok å starte sjekken og følge instruksjonene. Jeg har en nåværende Nvidia -driver.

Det er synd at du må gå slike omveier fordi et selskap som Nvidia ikke tenker på brukere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.