Hvordan vaske bilen i en god snekker

En bil renset i bilvask eller bilvask er ikke bare penere, men også tryggere enn et kjøretøy som stirrer fra skitt. Etter tøyet er utsikten din bedre, og bilen er bedre anerkjent takket være rene frontlykter og baklykter.

Tips for bilvaskesystemet

Med de rette tipsene fungerer bilvask raskere og tryggere – Foto: Markus Schraudolph)

1. Velg en rolig dag

På den første solfylte lørdagen på våren bør du unngå bilvask og vaskesystemer som mulig. For da blir det veldig fullt der. Det samme gjelder i prinsippet på lørdager, spesielt når solen skinner. Velg en tid for turen til bilvasken, som ikke alle andre sjåfører kommer med den samme ideen – mandag morgen, for eksempel, eller på ettermiddagen på vei tilbake fra jobb.

2. Ta vare på antennen din

Husk å kjøpe eller skru av antennen i god tid foran bilvasken. Bedre å gjøre dette før du vasker i stedet for å stoppe køen.

3. Forsikre deg om at vinduer og dører er ordentlig lukket

Det blir veldig ubehagelig når vann kjører inn i interiøret mens du kjører gjennom bilvask gjennom bilvask. Dette skjer enten gjennom vinduene som ikke er ordentlig lukket eller gjennom halvåpne dører. Gå derfor rundt bilen igjen og se at dører og vinduer er tett lukket.

4. Sett penger klare

Ta pengene til bilvask så mye som mulig – ikke glem et vennlig tips.

5. Velg vaskeprogrammet ditt i god tid

Hvis du er din tur, bør du allerede vite hvilket vaskeprogram du ønsker – hvis du fortsatt har pengene, vil det fortsette å være rask.

6. Kjør inn i systemet riktig

Nå er alt du trenger å gjøre å komme til transportbåndet. De ansatte i bilvasken og vanligvis også advarselslamper hjelper dem. Hvis alt er grønt, er de på båndet. Ta nå ut korridoren, slå av motoren og sørg for at håndbremsen ikke er strammet. Viskerne bør også slås av trygt.

7. Og ute igjen

Hvis du har klart det gjennom bilvasken, vil du bli promotert fra båndet på et tidspunkt. Vær så oppmerksom på trafikklysene ved utgangen. Så snart den bytter til grønt, start bilen, ta på deg giret og la systemet forlate systemet. Husk at bremsene fremdeles er våte og kanskje ikke griper som vanlig på de første målerne.

Etter bilvasken kan du begynne å rengjøre bilen inni.

reklame

Viskervisker i bilvask

Som regel er det ingen problemer med vindusviskerne når de kjører inn i en bilvask. Slik at det holder seg slik, kan du ta noen forholdsregler.

Vind beveger seg deler og kan derfor reves hvis ting går dårlig. Som et første forebyggende tiltak, må du sørge for at vindusviskerne er i normal stilling og er slått av.

Hvis vindusviskerne i anlegget i selskapet eller ikke i vanlig hvileposisjon, kan det hende at de blir revet ned. I dette tilfellet vil det sannsynligvis ikke være noen kompensasjon (se dommen fra LG Essen for å viskere i bilvasken).

I mange bilvasker er det billige parenteser som du kan feste til systemet før du går inn. De fikser også vindusviskerne og gir ytterligere sikkerhet.

I tillegg tilbyr mange vaskesystemer plastdeksler for bakvisne. Skytterne mot å rive av, for takket være posen bust eller små filler, ikke bli fanget så lett i viskeren og rive den av.

Etter behandling til auto-waschstraße

Knapt en bilvaskesystem klarer å tørke bilmaling helt når du kjører gjennom viftesonen. Hvis du gjennomgår følgende lille innsats, vil du være enda mer fornøyd med vaskesultatet. I tillegg unngår de korrosjonsskader som kan oppstå betydelig høyere vanntrykk i regnet:

Gode ​​vasker tilbyr gratis rullepapir ved avkjørselen (alternativt ta med deg kjøkkenpapir). Ta to baner av en god meter i lengde og kjør bilen til side.

  • Par en papirbane løst og ta en vogn halvt. Ta vanndråpene igjen med papirets ball og jobb fra topp til bunn. Dette er fordi risikoen for ikke fullstendig eliminert skitt øker fra topp til bunn.
  • Åpner nå sidedørene og bagasjerommet lokket. Tørk dørfolden, der inngangene varer fordi opplevelsen viser at de er mest skitne.
  • Til slutt, rengjør brettet på bagasjerommet. Disse er vanligvis ganske horisontalt og er derfor ekstremt skitt.
  • Siste nå kan du kaste den våte og skitne første papirballen i søppelbøtta og vende deg til den andre papirbanen til de andre vognene.

reklame

Hvordan gjenkjenne en god bilvask

Hvis du vil vite om en bilvask anbefales eller ikke, må du se på små ting.

  • Forhåndsrengjøring er veldig viktig. Bra hvis det tilbys å fjerne grovt skitt før klesvask med en betalt rengjøringsmiddel med høyt trykk – enda bedre hvis det automatisk gjør en ansatt med hvert kjøretøy før det kjører gjennom systemet. Fordi på den ene siden, med sterke inkrustasjoner, inneholdt partiklene å skade malingen når de pusser av og på den andre siden blir bilen så renere.
  • Se på kjøretøyene som forlater systemet. Bilene har blitt helt tørre? Er de rene der børstene ikke har et lett spill? Så ta en titt på de typiske stedene, som rundt speilene, på underkanten av frontruten og rundt støtfangeren.
  • Be systemet bruke en Dekra -testforsegling. Ekspertene sjekker vedlikehold, funksjon og miljøkompatibilitet. Et slikt forsegling er derfor et tegn på at operatøren er opptatt av den faktiske funksjonen.
  • Et tegn på god service er tilveiebringelse av gratis rengjøring av kluter for å frigjøre frontskivene på silikonrester og papirhåndklær for å drenere dørerfoldene og bakluken.

Skum er best

Bilvaskesystemer med skum er bedre enn tekstil- og børsteanlegg. ADAC Motorwelt skriver dette. Årsak: På grunn av de lukkede porene absorberer skummet færre skittpartikler som kan klø på malingen til en bil.

Jeg kan vaske bilen min om vinteren?

Enten du vasker for hånd eller i systemet. Du bør bare rengjøre bilen hvis termometeret viser mer enn 0 grader. Ellers truer selene mot glasur.

Det er også viktig at bilen kan tørke etter vask uten å fryse vannresten. Derfor bør de være forsiktige med lave nivåer av pluss. Vent bedre til termometeret viser fem eller flere grader i pluss.

Hvis du er blant de heldige som parkerer bilen din i en garasje eller underjordisk parkeringsplass, kan du selvfølgelig også vaske bilen i tilfelle kaldt. Etter det bør du imidlertid parkere bilen så snart som mulig og la den tørke godt i garasjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.