Hvordan tilberede fennikel til frysing i fryseren

Du har mye fennikel i hagen? Frys deretter de deilige knollgrønnsakene. De delikate, dill -lignende bladene kan også bevares i fryseren.

Dessverre går den knasende bitt av fennikel tapt i fryseren. Aromaen er derimot veldig godt bevart.

forberedelse

Friske knoller er best egnet til å fryse. Grønnsakene vasket, stilker, blader og stygge steder fjernet, knollene rengjort og tykke skrellet.

Du trenger ikke å kaste eldre fennikel bort. Bare skrell det litt mer sjenerøst, det er vanligvis fortsatt øm inni.

Fennikel kuttet opp – (Foto: Istockphoto/Digital Paws Inc.) Reklame

Frys fennikelkoblinger

Du kan fryse den godt tørkede, rensede og terninger av fennikel direkte i fryseposen. Imidlertid anbefales det å blide fennikelgrønnsaker før frysing, dvs. kort matlaging.

Som et resultat inaktiveres enzymer som er inneholdt i grønnsakene, noe som ellers fører til gradvis misfarging av fryseren og tap av vitaminer og smaker. Så fennikelen forblir frisk og appetittvekkende lenger.

For å blinke dem, tilsett mindre mengder av fennikelbitene til hver og en i en litt saltet, boble kokende vann i omtrent tretti sekunder. Ta dem ut med en skum skje og la dem avkjøles i en skål med isvann i noen minutter.

Plasser de godt tørkede fennikelbitene i fryser -Safe porsjonsposer. Det anbefales å skyve luften ut så fullstendig som mulig før posen – unngå fryser, iskorps og tap av smak.

Hvis du ble brukt mye, er det best å merke posen med datoen. Blanched Fennikel kan oppbevares i fryseren i omtrent 6 måneder.

Med fennikeldelene som er klare til kjøkkenet, kan en deilig vegetabilsk sideskål, en lapskaus eller gratin tilberedes på kort tid.

Frys fennikel urt

Hvis du også vil fryse fennikelørten, hakker du den ganske fint. Da kan du legge bladene direkte i en liten frysepose.

Vær oppmerksom på igjen for å skyve luften ut av posen så helt som mulig før du lukker den.

Et annet alternativ er å fylle trauene i en isbitform med hakket fennikel urt og deretter hell ut med litt kaldt vann.

Du bør også beholde de frosne fennikelbitene i en frysepose eller en fryseruttak – så isbitformen er gratis for andre formål igjen.

Den praktiske grønne porsjons terninger gir supper eller salatdressinger den typiske finsøtt anissmaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.