Hvordan sjekker jeg sikringene i bilen?

Dagens biler er fulle av elektronikk. Dette øker også potensialet for feil. Imidlertid, hvis noe ikke lenger fungerer på det elektriske systemet på kjøretøyet ditt, trenger dette ikke nødvendigvis å være en teknisk feil.

En mangelfull sikkerhetskopi kan også handle. (Slik fungerer en sikring). Derfor bør det første blikket på en elektrisk defekt alltid gå til sikringsskapet. Å identifisere og endre mangelfull sikkerhetskopi er enkelt å.

Hvordan sjekke sikringene i bilen

Først av alt er det nødvendig å finne ut plasseringen av sikringsskapet i bilen. I de fleste tilfeller hjelper et enkelt blikk på manualen.

Populære steder for innkvartering av sikringsskapet er motorrommet, sideenden av dashbordet eller plassen under føreren eller passasjersetet. I neste trinn åpner du sikringsskapet.

Sikringer i bilen – (Foto: Istockphoto/SlearMonth2)

Før det, bør du avbryte strømforsyningen i bilen i alle fall ved å løsne strømkablene fra batteriet. Plasseringen av batteriet kan også finnes i manualen, for det meste er det plassert i motorrommet eller på baksiden av kjøretøyet. Etter å ha koblet fra batteriet, kan det være nødvendig å åpne koden for å låse opp radioen, og det er derfor du bør ha denne koden for hånden. Dette finnes også vanligvis i manualen, som leveres med kjøretøyet.

Generell visuell inspeksjon i sikringsskapet

Nå som du har åpnet sikringsskapet, kan du først utføre en visuell inspeksjon av bilens sikkerhetskopier. Disse er ofte bygget av en gjennomsiktig plast, slik at den kan bli funnet uten å åpne om en sikring er brent.

Hvis det ikke er noen spesielle funksjoner i den visuelle inspeksjonen, bør du finne ut belegget til sikringene neste. For å gjøre dette, kan du finne et bord enten i håndboken for kjøretøyet eller på lokket på sikringsskapet med belegget til de enkelte sikringer.

Målrettet feilsøking

Ta nå ut sikringen som er ansvarlig for den uvanlige elektriske forbrukeren. For eksempel, hvis de elektriske vindusheisene har erkjent tjenesten, ta de elektriske vindusløftere deretter.

For å sjekke bilens sikkerhet, trekk den ut og hold deg mot lyset. Hvis metallstripen blir avbrutt i midten, blir sikringen brent.

Hvis du vil forsikre deg om at sikringen fremdeles er intakt, bruk en passasje .

Tips: Hvis du har et digitalt multimeter hjemme, kan du spare deg for kjøp av en passasje. Dette inneholder allerede denne funksjonaliteten i form av motstandsmåling. I det lave Ohm -måleområdet (eller i Diodes Test -modus) er det vanligvis et akustisk signal når det føres, slik at du ikke trenger å følge med på displayet.

Et konvensjonelt multimeter er også egnet som passasje.

Utveksle sprengningssikringer

Hvis sikringen er mangelfull, må du erstatte den med et av samme antall Ampère og dermed samme farge. I hvilken retning du tar sikkerhetskopien ikke betyr noe.

Hvis forbrukeren fremdeles ikke fungerer etterpå, bør du legge kjøretøyet på et verksted. Men selv om alt fungerer igjen etterpå, gjenstår spørsmålet det som førte til den overdreven strømstrømmen. Senest, hvis den samme sikringen brenner igjen, må en spesialist sjekke saken.

Vil du vite hva fargen på en sikring sier om typen din? Her står det: Slik finner du ut antallet amper over fargen for bilsikkerhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.