Hvordan sette opp en vaskemaskin ordentlig

En ny vaskemaskin er der og må være på plass. Men hva må du vurdere når du installerer maskinen?

Finn det rette stedet for vaskemaskinen

Først av alt skal maskinen selvfølgelig plasseres innen rekkevidden til vannforsyningen og utstrømningen. I de fleste bad eller -hvis tilgjengelige -låner rom og kjellere, er de riktige tilkoblingene tilgjengelige.

Hvis det ikke er vannavløp, kan du feste kloakkslangen til kanten av badekaret eller dusjet, så kan vaskevannet løpe her. Du må imidlertid sørge for at vedlegget ikke løses opp. Ellers er det fare for flom på badet.

Vaskemaskin i et flislagt bad – (Foto: Istockphoto/Alexey Dudoladov) Advertising

Lag

Hvis det rette stedet blir funnet, bør du få ut vannskalaen. Fordi vaskemaskinen skal være helt horisontal. Ellers truer hun med å gå gjennom badet når hun snurrer. Det er best å bruke en vannskala når du justerer.

Praktisk talt alle maskiner har roterbare føtter, som de viser seg eller inn etter behov til maskinen er riktig.

Hvis maskinen ikke er akkurat, er det en ubalanse og maskinen rumler unødvendig høyt eller begynner til og med å vandre når du snurrer. I tillegg slår leirene raskere, noe som gjør en dyr reparasjon nødvendig.

Gjør dette arbeidet nøye. Så holder maskinen seg på sin plass.

Alternativt er det underlagsmatter for vaskemaskiner i jernvarehandelen. De demper lyden og kan kompensere for litt skjeve maskiner. Mattene er imidlertid ikke en sikker beskyttelse mot vandrende maskiner: i verste fall vandrer de ganske enkelt med.

Fjern transportsikkerhet

Ikke glem å fjerne transportsikkerhetskopiering før maskinen starter for første gang. De skal forhindre at maskinen blir skadet på vei ut av fabrikken til dem inne. Så snart du bruker maskinen for første gang, må du fjerne sikkerhetskopien.

Et annet tips: Hold deg i nærheten under den første testkjøringen med den nye vaskemaskinen. Så du vil raskt komme sammen hvis maskinen ikke er riktig eller har et annet problem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.