Hvordan reparere sprekker i veggen og taket

Det meste av tiden du ender opp med rengjøring eller maleri: sprekker i veggen og taket er skjemmende opptredener. Den første impulsen er mest å bare feste dem med farge fordi den bringer raskt synlig suksess. Imidlertid bør du bedre tenke på å sprekke før, ellers er reparasjonen av kort levetid.

Riss on Bars – (Foto: Markus Schraudolph)

Det er viktig å se hvorfor en sprekk skjer. Hans eksistens viser at to komponenter har flyttet til ett hjul, noe som førte til rivende farger og/eller gips.

Det er en unik skifting, Som en svak senking av veggen etter alvorlig renoveringsarbeid eller et nylig jordskjelv, kan du bruke en høy suksessrate gjennom en høy suksessrate Hard reparasjonsmasse Lukk, for eksempel gips eller reparasjonsspuss. Farge anbefales ikke for dette fordi den bygger opp indre spenninger etter tørking og tårer igjen med den minste hendelsen.

Det er mye mer sannsynlig at årsaken til sprekkformasjonen er et permanent utseende. Dette skjer vanligvis når det kobles til tre, som strekker seg eller kontrakter avhengig av fuktigheten eller hvor et materiale blir utsatt for vibrasjoner, for eksempel på dørrammer eller trapper.

Bruken av en Permanent elastisk reparasjonsmasse, for eksempel silikon eller akrylatleddmasse. Akrylatmassen har fordelen av å være altfor malbar. Det er imidlertid ikke så motstandsdyktig som silikon.

For uteområdet bør du derfor bruke spesielle produkter som er spesielt stabile UV og vær. For å reparere sprekker i gipset til en husfasade, er det spesiell fasade akryl, som granulære partikler er tilsatt. Hvis du bruker normal akrylatmasse for reparasjoner på pussede områder, med deres helt glatte overflate, en ofte upassende kontrast til de grove gipsresultatene.

Hvilket arbeidsutstyr er uunnværlig? Les videre her: Du trenger disse 7 verktøyene i husholdningen

Hvordan håndtere ledd under maleriarbeidet

Uansett om vindusrammen eller murverket: Hvis objektet skal spres, der leddmasse har blitt brukt, må du være spesielt forsiktig.

Det er en med Silikonmasse Behandlet ledd, dette området kan ikke dekkes fordi det ikke lager en rimelig farge.

Kom mot det Akrylat leddmasse Bruk, fugue er i utgangspunktet egnet for fargeapplikasjonen. Dette er imidlertid bare ubetingede innendørs fordi det ikke er noen ekstreme temperatursvingninger der.

reklame

Ikke mal akrylat på utsiden

Når det gjelder skjøter som er utført utenfor, anbefales ikke akrylat å male. Fordi de sterke temperatursvingningene over året utvider leddene og kontrakten igjen. Resultatet er sprekker i malingslaget fordi fargefilmen ikke kan delta i utvidelsen. Det vil se slik ut:

Sprekker i laget av maling på leddmasse – (Foto: Markus Schraudolph)

For å forhindre dette har du bare to alternativer:

  • Du unngår fargeapplikasjonen på stedene der den elastiske massen ble brukt. Det gjør selvfølgelig mer arbeid og ser bare bra ut hvis leddet ikke skiller seg ut i en betydelig annen farge etter å ha malt.
  • Du fjerner leddene med en kniv eller spesiell riper, sletter og bruker nye så snart fargen er helt herdet.

Akrylatleddet er bare egnet på utsiden

Akrylatfuger er veldig populære blant hobbyhåndverkere. Med dem kan du ha en enkel og billig sprekkede forbindelser mellom forskjellige komponenter. Du har fordelen, både med spredning og malingsfarger etter tilstrekkelig tørking (i det minste over natten!) å være lett dekkbar. En nøye re -locked patron med akrylatleddmasse kan forbli frisk i ett år og lenger når kassetten med silikongummi og.U er bortskjemt etter flere uker.

Det skal imidlertid bemerkes at akrylatfuger først og fremst er egnet for intern bruk. Når de brukes utendørs, blir grensene raskt gjenkjennelige. På den ene siden skyldes dette at strekkekapasiteten til akrylatfuger allerede er lavere enn for silikongummi masser. På grunn av den termiske belastningen med fasadeoverflater fra sollys i midtsommer til den klirende vinterkulden, er det også bevegelser i utvendige området som er så ukjente i det indre. Som en termoplast har akrylatfellemassen rett og slett dårlige kort her.

Et unntak er bruken av spesialmontert så -kalt «sprekkfyllstoffer» for fasaderenoveringen. Arbeid utføres her på grunnlag av akrylater, men leddene har fint koordinerte aggregater i form av glassfibre og kvartssand og kan dermed fullt ut møte ønsket formål over hele temperaturområdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.