Hvordan reparere mangelfulle elektriske enheter

Mange enhetsdefekter kommer fra kondensatorer som har mistet en stor del av kapasiteten. For eksempel lider hovedtavler for datamaskiner, flate skjermer eller satellittmottakere av dette.

Deretter enten en total fiasko eller merkelig oppførsel, for eksempel sviktende annonser, med jevne mellomrom forekommer funksjonsfeil eller surrende lyder inni.

Hvis enheten din ikke lenger er i garantien og du har en liten ferdighet i å håndtere et loddejern, kan det hende du kan reparere enheten for lite penger.

ADVARSEL:

Hvis du reparerer en strømforsyning, dvs. modulen i enheten der 230V -strømkabelen fører, bør du være veldig kjent med. Kondensatorene i den har ofte farlig høye spenninger selv etter å ha trukket nettverkskabelen. Lasten deres må tidligere senkes til en ufarlig restverdi (z.B. ved å slå på når det satt fast, lang ventetid). For å være på den sikre siden, bruk et voltmeter hvor høy spenningen er fremdeles.

Slik bestemmer du om kondensatorer er mangelfulle

Trekk av enheten fra strømforsyningen og demonter den så langt at du kan se nærmere på komponentene i brettet.

Finn tønne -ser Elkos (elektrolytiske kondensatorer). Hvis en enten brun væske har rømt på toppen eller overflaten er buet, indikerer komponentene som skal brytes.

For eksempel ser mangelfulle Elkos slik ut:

Defekt Elko – (Foto: Markus Schraudolph)

For å reparere enheten, må du fjerne, identifisere, få nye komponenter, få nye og innlemme dem.

reklame

Hvordan utvide Elkos

For å gjøre dette, trenger du et passende loddejern og et hjelpemiddel for å fjerne loddet rundt bena på Elko, for eksempel en fjerningssugingspumpe eller en fjerning.

Det er best å lage et bilde eller en skisse før fjerning for å fange plasseringen av den mangelfulle Elkos. Du bør også skrive ned polariteten. Som regel blir minusstangen med en tykk stang på sideveggen fremhevet.

Loddejernet skal ha omtrent 40 og 80 watt, avhengig av om kretskortet er mer filigran, eller har tykke loddepunkter.

Varm bena på Elko så kort at loddet smelter og suger den til loddepunktet er «tørr». Hvis du har gjort dette med begge tilkoblingene til en Elco, kan du fjerne den.

Les følgende verdier og skriv ned:

– Kapasitet (z.B. 220 µF)

– Maks. Spenning (z.B. 25V)

– Maks. Temperatur (z.B. 105 ° C)

I tillegg bør du skrive ned dimensjonene (diameter, høyde) for kondensatorer som har liten plass utenfor.

Hvordan få utvekslingskomponenter

Sjekk de riktige kondensatorene i henhold til listen din, enten på et av de store elektroniske frakthusene som Völkner eller Conrad. Alternativt kan du også besøke spesielle butikker for dette formålet, for eksempel www.Elko Sales.de. Fordelen her er at disse kondensatorene alle er «lave ESR», dvs. en lav intern tapsmotstand, noe som er spesielt viktig når du bruker i å bytte strømforsyning.

Du finner også ferdige valutakurser for mange enheter fra kondensatorer som vanligvis går i stykker. Dette sparer deg for å se sammen.

reklame

Hvordan installere de nye kondensatorene

Etter notatene dine, bruk erstatningskondensatorene på rett sted og med riktig polaritet og lodde dem. Ved å gjøre det, må du sørge for at det ikke er noen kortslutning fra loddingen. Betal av de utstående ledningene like bak loddepunktet.

Hvis du deretter setter sammen enheten, kommer det store øyeblikket med å slå på. Hvis alt fungerer, kan du feire som en helt for dagen. Hvis enheten ikke kjører, er det synd, men vanligvis «setter de bare i sanden» bare noen få euro. Sjekk om nødvendig om du virkelig har installert alle kondensatorer riktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.