Hvordan reparere en plastank laget av EN av Enduro eller Cross Machines

Tanken på terrengmaskinen min har et problem. Noen blir revet ut av de hellede gjengede ermene som kledningsdeler er skrudd på.

Fra modellbygningen kjenner jeg 2 komponentlim fra epoksyharpiks som et all-purpose våpen for liming. Men om det også hjelper her?

Materialet er alltid avgjørende for å lykkes med å lime. Tegnet «PE» er emblazonert på tanken – dette er en forkortelse for «polyetylen». Dette er den samme plasten, hvorfra de fleste av benzincinboksen.

PE er vanskelig å feste

Etter forskning på internett er det ikke en god idé å lime PE. Fordi fordelen med at dette materialet er motstandsdyktig mot stort sett alle løsningsmidler viser seg å være en ulempe: det er ingen limforbindelser med noe lim.

Søket på nettet avslørte plastsveising som en praktisk metode. Bare jeg vil ikke kjøpe de nødvendige dyre verktøyene for denne applikasjonen.

reklame

Hjelp fra Winter Sports Department

Internett gir meg informasjon om et billig alternativ: Reparasjonslyset brukes til at ski skal reparere skader i overflaten. Disse reparasjonsenglene består også av PE, så koble godt til materialet i tanken.

Pinnene er tent og brenner deretter med en liten blå flamme. Materiale smeltes som dryppet fra stangen. Dette kan deretter brukes som lim og fontene.

Reparasjonslys – (Foto: Markus Schraudolph)

Det er pinnene i svart og gjennomsiktig. En pakke med det skal koste mindre enn 10 euro.

Forberedelser for reparasjonen

Fra jernvarehandelen får jeg de gjengede ermene som har riktig innvendig tråd for skruetilkoblingen. Disse ermene er faktisk beregnet på å skru inn tre, men er også egnet for dette tilfellet.

Gjengede ermer – (Foto: Markus Schraudolph)

Det vil fortsatt være spesielle ermer for innebygging i flytende plast som absolutt vil holde seg enda bedre. Men anskaffelsen deres er ikke så lett fordi de kommer fra det profesjonelle hjørnet.

Jeg satte ermene i de eksisterende hullene i testen at de er litt for lange. Så de er fikset ved hjelp av vice og forkortet av jernsag rundt det nødvendige nivået.

Jeg ser etter en passende skrue og får litt slik at ingen plast er ansvarlig senere. Jeg snur deretter skruen inn i den gjengede kontakten til den skyller med den andre siden av ermet. er

Dette forhindrer at plast blir presset inn i den indre tråden senere, og den blokkerer den. Med hodet på skruen kan jeg også holde kontakten komfortabelt.

De eksisterende hullene rengjøres av gammelt materiale og renses med alkohol av olje og fett.

reklame

Slik helles ermene i

Jeg varmer nå et av hullene litt med en varm luftpistol slik at reparasjonsstoffet også kobles til overflaten som mulig. Kanskje det kan utelates, men det virket fornuftig for meg.

Nå er pinnen delt til den brenner av seg selv. Med de fallende dråper kler jeg hullet rundt slik at det kan fylle ut det tomme rommet.

Så trykker jeg skruen inn i hullet med en gjenget erme og holder ønsket vinkel – i mitt tilfelle vinkelrett på overflaten på tanken.

Etter omtrent 30 sekunder skal plasten blitt vanskelig nok til at den holder den gjengede ermet.

Fyll nå områdene som ennå ikke er fullført på kanten med pinnen til det hele er planlagt rimelig til overflaten. Den frittstående tråden til skruen kan også få plast. På grunn av påført fett, vil det ikke lime det.

Pinne og skrue – (Foto: Markus Schraudolph)

Hvis plasten ikke lenger er flytende, fjerner jeg overflødig materiale med et barberblad.

Etter noen minutter er limet helt avkjølt. Skruen er slått ut og reparasjonen er klar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.