Hvordan rengjøre bilen din grundig og effektivt fra innsiden

En interiørrengjøring av bilen er alltid litt tid -konsumerende. Men det er verdt det. Du føler deg mer komfortabel i bilen når den er ren inne. Dette innlegget viser hvordan du rengjør og vedlikeholder bilen din inne.

Ikke ha en strømforbindelse i nærheten. Som regel vil du finne myntstøvsugere og nedtette grupper for gulvmattene og kan allerede komme i gang.

Forhåndsrengering

Ta alle løse matter og tepper ut av bilen og slå godt på rusten. Sug deretter hele gulvarealet. Når sugedysen er ren nok, kan du også suge setene, spesielt de stedene der ryggstøtter og seter kollapser nøye. Ikke glem bagasjeromsgulvet heller. Hvis bilen din er innkvartert i bagasjerommet, kan du ta den ut og suge også hjulbadet.

Ved denne anledningen kan du også sjekke vannavløpet på det laveste punktet på bagasjerommet for permeabilitet. Hvis kondensering bygger seg opp her, er rustdannelse uunngåelig.

Hvis du allerede er der, kan du sjekke trykket i reservehjulet med en gang. Fyll det opp litt over maksimalt trykk i henhold til driftsinstruksjonene. Bedre, du har litt for mye press i dekket i fremtiden enn for lite! Om nødvendig kan du legge igjen presset på neste bensinstasjon.

Slik ser et rent interiør ut – (Foto: Markus Schraudolph)

Nå er det seteputene. Hvis bilen din har stoffdeksler og er synlig skitten, anbefales det å rengjøre stoffet med møbeltrekkskum.

I utgangspunktet kan du bruke kommersielt tilgjengelig skum. Polotry Cleaner fra bilutstyrshandelen fungerer vanligvis dyrere, men det fungerer bedre med problemområder.

For rengjøring er det best å holde seg til instruksjonene for bruk av produktet som brukes. I alle fall kan du sjekke kompatibiliteten på et iøynefallende sted. I teorien kan farge eller lysstyrke endre seg gjennom skummet.

Husk at når du rengjør, vil du i alle fall bringe fuktighet inn i referansestoffet. Så hvis du ikke har bilen i nærheten av leiligheten, kan du ta et sterkt håndkle for veien hjem hvis du ikke vil ha en våt rumpe!

reklame

Rene ledd og sprekker

Når du rengjør en bil fra innsiden, vil du snart nå grensene med fille. Fordi skjøter og sprekker bak brytere eller på de innebygde enhetene er vanskelige å nå.

Et godt verktøy er en støvsug.

I tillegg hjelper fine malerbørster. Forsikre deg om at han har myke bust. For harde buster kan etterlate fine riper i plasten. I tillegg skal braketten til busten være laget av plast og på ingen måte laget av metall. Ellers er det riper.

Med børsten kan du bli godt, i det minste med bryterne eller bilradioen, og du kan rengjøre så godt.

Få skinnseter rene

Hvis du har delvis eller full skinnseter eller annen skinnkledning som en styrebil i bilen i bilen, vil rengjøring og omsorg være litt mer komplisert.

Først av alt, bør du rengjøre læret, fordi ellers naturlig omslutter eksisterende skitt under omsorgslaget. Spesielle lærpleievæsker, for eksempel de som finnes i bilutstyret eller i hestemessige behov, er egnet for dette.

Oppmerksomhet: Sadel såpe er uegnet fordi det gjør skinnet mykt slik at det blir tilgitt.

Test alltid omsorgsproduktet på et iøynefallende sted. Misfarging oppstår raskt, spesielt med lett skinn.

Rengjør lærflatene etter instruksjoner for bruk og få det oppløst skitt ned med bomullshåndklær. Gamle Terry -håndklær er best egnet. Du vil bli overrasket over hva du har i duken din.

Mange av disse lærpleieproduktene har en reduserende effekt, slik at du kan spare deg for den påfølgende pleien.

Oppmerksomhet: Skinnrensen beskrevet ovenfor er bare egnet for glatt skinn og ikke for Rauleder!

Bry deg i bilen ordentlig i bilen

La læret tørke godt før du begynner å ta vare på. Pleieprodukter som er laget av voks eller harpiksbasis har vist seg veldig bra. De brukes vanligvis ved hjelp av en svamp, der de bør være forsiktige med å bruke for mye av produktet. Ellers må du polere mye overflødig etterpå.

Beskriv nøye og systematisk i seksjoner og ikke glem de vertikale setepanelene. Avhengig av produktet, bør du la de behandlede områdene tørke godt – helst over natten.

Gni nå alle skinnflater med en myk bomullslapp, for eksempel et rent støvhåndkle, og ta en fin finish på læroverflatene.

reklame

Oppretthold plastdeler i bilen

Nå bør du fortsatt vie deg til de gjenværende overflatene på kjøretøyet ditt. Det er mest sannsynlig at de finner det ene eller det andre plastområdet. De rengjør dem med varmt vann og en lofri mikrofiberduk . Skyll kluten godt, klit den i det varme vannet og skrev den godt ut. Duken skal bare være tåkefuktighet. De tørker over plastbeslagene.

Rengjør plastdelene med en mikrofiberduk – (Foto: Martin Goldmann) Skyll kluten igjen og igjen. Husk å vri det godt. Så de får dashbordet rent rent. Med brytere og andre elektroniske deler, bør du være forsiktig og om nødvendig gjøre uten den fuktige kluten. Med en fin børste eller bomullspinne kan du også få bryteren ren. Det samme gjelder luftdysene i kjøretøyets ventilasjon.

Hvis vann og mikrofiber ikke er nok, bruk vann du tilsetter veldig lite vaskent. Oppmerksomhet: Prøv det bedre uten tilsetningsstoffer. Under ingen omstendigheter bruker skarpe rengjøringsmidler, og er heller ikke alkohol. Som kan skade plasten.

Da kan du bruke plastpleie om pleie. Det samme gjelder her: mye hjelper ikke alltid mye. Så vær økonomisk for det. Forsikre deg om at beslagene ikke skinner for mye – for da kan du hindre utsikten.

Aldri behandle møbeltrekkfarger isolert

Hvis et sete i kjøretøyet ditt har forurensning, bør du alltid rengjøre hele området med område med. For eksempel hele ryggstøtten, setet eller en enhet avgrenset av forskjellige materialer.

Årsaken: de fleste rengjøringsmidler og til og med rent vann transporterer den fineste skitt til kanten av væsken og etter tørking. Du vet det som «vannflekker».

Ellers kan du bare komme til problemet ved å jobbe med små flekker uten mye rengjøringsvæsker eller bruke veldig flyktige midler som å vaske bensin – forutsatt selvfølgelig typen flekker passer til renere.

En annen metode ville være bruken av en klut til å tørke, gni fra utsiden til midten av det skitne området.

Skal også skinne felgene? Les deretter videre her: Bil Lay: Clean Rims.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.