Hvordan rengjør frisk sopp ordentlig

Sopp inneholder mye vitaminer og smaker deilig. Men før du kan konsumere de små, hvite soppene, må du rense dem. Spesielt med sopp, mange vet ikke hvordan de skal gjøre det.

Sopp avler sopp og derfor vanligvis ikke sterkt skitten. Vanligvis er det bare litt sand, jord eller rester av grobunnen de har vokst. Hvis disse uønskede menneskene ikke holder seg veldig hardt på soppkroppen, kan de fjernes relativt enkelt.

Ren frisk sopp

  1. Hvis du vil rengjøre fersk sopp, er det nok til å gni av soppen forsiktig med en mykt kjøkkenbørste eller et stykke kjøkkenpapir. Jorden og underlag fjernes uten at soppen slutter unødvendig i søpla.
  2. Med en kjøkkenkniv kan du deretter fjerne myke trykkpunkter og den tørre enden av stilken, resten er egnet for forbruk.
  3. Hvis hele soppen føles grøtaktig, bør den bli bedre sortert. Da er han for gammel eller til og med bortskjemt. Et annet tegn på gamle sopp er når hattene ikke lenger er lukket og de bøyer seg litt utover.
  4. I motsetning til at alle ryktene sirkulerer på internett, trenger du ikke å skrelle soppen utførlig før du spiser. Det ville være arbeidskraft -spesielt under huden, mange av de viktige ingrediensene er til stede.

Du kan rengjøre friske hvite sopp eller eGerlings fra de vanlige rasene uten mye krefter og uten vann – (Foto: Istockphoto/Morningarage) Advertising

Det skjer når du vasker sopp

  • Sopp skal aldri vaskes, ellers suger de opp med vann og smaker intetsigende og grøtete.
  • Hvis soppen er sterkt skitne, kan du rense dem i vann forskjøvet med mel. I den beveger de soppen forsiktig mot hverandre med begge hender.
  • Melet gnir den verste skitt som slipepapir. Jobbe raskt. Fordi melet trekker soppen mer fullstendig med vann, men prosessen er ikke helt forhindret.
  • Hvis du ikke bruker, bruker eller fryser soppen umiddelbart etter dette «allerede badet», bør du dyppe dem av med kjøkkenpapir. Fordi dette forhindrer at vannet trekker seg inn i soppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.