Hvordan lage fersken deilig

Peaches er allerede tilgjengelig i april; Imidlertid er de mer aromatiske i sesongen fra juli til september. Fruktene skal ikke ha noen trykkpunkter når du kjøper og blir behandlet så frisk som mulig.

Vask og skrell fersken

Ferskenene må først vaskes og skrelles før de koker ned. Peeling er lettere hvis du skjærer skallkorset, skremmer fruktene med kokende vann og skremmer det med kaldt vann. Så halveres ferskenene og kjernene blir tatt ut.

Kjerner og boller kan brukes godt til brygget: på 1 liter vann hver tar du 300 gram sukker, gir kjerner og litt sitronsyre – og litt kanel eller vanilje – og hele saken blir kokt og avkjøles.

Pundet fersken i glasset – (Foto: Istockphoto/mladn61)

I den konvensjonelle metoden brukes den gode gamle kjelen og kommersielt tilgjengelige murkrukker med gummieringer og metallklipp. Brillene skal skylles varme på forhånd, men må være tørre.

Forsikre deg om at gummiringene er tørre, rene og uskadede, slik at du kan lukke lufttett. Legg frukten i glassene, fyll opp omtrent halvparten med brygg, tørk av kantene og lukk glassene. Plasser deretter glassene i gryten, som er fylt med vann med vann opp til nivået på innholdet i glassene. Ferskenene steriliseres i kjelen på 75 grader i omtrent 30 minutter.

reklame

Det er også mulig å koke ned i ovnen

Hvis det ikke er kokt regelmessig og det ikke er verdt å kjøpe en kjele, er det også mulig å koke ned i ovnen.

Du bør alltid bruke briller i samme størrelse. Plasser en stekeplate på bunnen av den uoppvarmede ovnen, legg glassene på den, på en slik måte at du ikke berører hverandre eller berører ovnsveggen, pluss en kopp vann for luftfuktigheten.

Slå deretter på temperaturen og sett den nederste varmen. Du kan se at riktig temperatur er nådd når den begynner å være perler i glassene, så når boblene stiger jevnt. I fire liters linser tar dette omtrent 50 til 60 minutter.

Nå kan du slå av ovnen. Den gjenværende varmen er tilstrekkelig. Etter 20 til 30 minutter kan glassene fjernes for avkjøling.

Et kjølig, tørt rom som er beskyttet mot temperatursvingninger er best egnet for lagring. Der kan ferskenene holdes i ett til to år.

Du må investere litt anstrengelse og tid, men resultatet rettferdiggjør innsatsen, fordi smaken av hermetiske fersken ikke kommer til den av den selvkokte fersken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.