Hvordan lade bilen ordentlig

Drivstoff til bilen – den er bare i seg selv. Imidlertid, hvis du reiser med bil for første gang, kan du spare tid og nerver på bensinstasjonen hvis du er på tank.

Tank cover – (Foto: Martin Goldmann)

Drivstoff med en app til rett tid

På bensinstasjonene vil prisene snart endres hver time. I tillegg kan det være enorme forskjeller avhengig av bensinstasjon til prisen. Et utvalg sommeren 2016 i München resulterte i dieselprisforskjeller på opptil 7 øre over noen kilometer.

Å holde oversikten her er ekstremt vanskelig. Praktisk er det imidlertid apper for smarttelefoner som bruker ditt nåværende sted for å finne de billigste bensinstasjonene.

Du kan finne en liste over apper for billig tanking.

reklame

Finn ut typen drivstoff

Først bør du finne ut hvilket drivstoff bilen trenger. Du kan finne ut dette med en titt på manualen eller i de fleste tilfeller på innsiden av drivstofflokket. Sørg for å lade riktig drivstoff. Hvis du har drevet feil, vil dette tipset hjelpe.

Hvis du kjører en bensinmotor, er avhengig av okatan -antall bensin. Forskjellen mellom stort og flott pluss er viktig. Noen høyt avlete motorer tåler bare den dyre premium sprit. Du trenger ikke lenger å se etter normal bensin. Det normale drivstoffet er vanligvis identisk med super bensin.

En titt på tankdekselet avslører hvilken type drivstoff du må fylle bensin. (Foto: Martin Goldmann)

Søk etter tanken

En klassiker: Du kjører tagget til bensinstasjonen og tar deretter en runde rundt bilen for å finne tanksokken.

  • Bedre se før den første turen der tanken sitter. Da kan du også velge høyre side når du kommer til bensinpumpen.
  • Hvis du har glemt dette, er det fortsatt en tommelfingerregel: Mange leveringsbiler og kommersielle kjøretøy har tanken på førersiden. Med en vanlig bil kan du anta at drivstofflokket sitter i ryggen til høyre. Men vær forsiktig: unntak bekrefter regelen her.
  • I mange tilfeller hjelper en titt på tankvakt også deg. Ved siden av bensinsymbolet finner du en liten pil som viser retningen til tanken.

En liten pil ved siden av bensinsymbolet viser hvilken side tanken er på. – (Foto: Martin Goldmann)

Forresten: Hvis du ikke får høyre side, kan du fortsatt fylle opp. Tankslangene kan trekkes ut ganske langt. Ta trykkpistolen i den ene hånden og trekk slangen bredt med den andre hånden ved å bare gå bakover (vær så snill å ta hensyn til andre biler og mennesker). Først når slangen er langt nok ute, går du til tanksokkene dine med pistolen. Så de forhindrer at slangen blir under spenning og skraping på kroppen.

reklame

Sommer: Ikke lad grensen din

Siden bensin strekker seg tungt i varmen, bør du aldri fullføre drivstofftanken på bilen om sommeren.

For noen år siden ble følgende aritmetikkbeholder funnet i ADAC -motorverdenen: Når du fyller på, kommer drivstoffet fra jordtanken med en temperatur på rundt 10 til 15 grader. Forutsatt at drivstoffet deretter varmes opp i kjøretøytanken med 20 grader, deretter utvides 50 liter med rundt en liter.

Hvis det ble gjort en tom tank til randen, etter størrelsen på drivstoffbeholderen, løper en tre kvartal opp til halvannen liter bensin gjennom overløpsventilen på gaten.

Vinter: Full drivstoff før reisen

Om vinteren er det ofte trafikkork og forsinkelser på bilturer. Derfor bør du i utgangspunktet fylle opp bilen for lengre reiser – selv om det fremdeles er nok drivstoff til turen.

Årsaken: I ugunstige tilfeller kan det skje at du må stå og holde ut i en eller flere timer i trafikkork. Da er nok drivstoff veldig viktig til å holde temperaturen i bilen utholdelig. Med en relativt full tank har du gode reserver for å komme deg gjennom lengre ventetider for kulde.

Forresten: Hvis du har tid, kjør bilen til bensinstasjonen før du pakker alt eller inviterer familien. Da har du fortsatt nok tid til å fylle bensin i fred og muligens sjekke dekktrykket eller oljenivået.

Stram opp hansker under dieseltank

Diesel drivstoff er fettete og forblir åpenbar i lang tid når det ikke er noen vaskemulighet. Derfor bør du unngå kontakt med diesel når du tanker.

Mange bensinstasjoner tilbyr sine egne plastankhansker. De er imidlertid ikke alltid til stede.

Derfor, om mulig, bør du pakke arbeidshansker i dieselbilen din. Det er best å sette dem inn under førersetet, slik at du enkelt kan nå hanskene ved drivstoffstoppet.

Hvis det verken er tankhansker eller arbeidshansker, kan du prøve to eller tre papirhåndklær fra giveren. Papiret er dyktig pakket rundt springen, og beskytter bedre enn ingenting.

Forresten: ikke bare springen er vanligvis skittent, men drivstofflokket er allerede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.