Hvordan koble til en ekstern harddisk til datamaskinen din

På et tidspunkt blir harddisken lite og det er på tide å outsource data på en ekstern harddisk. Eller du kan trenge en ekstern harddisk for å lage sikkerhetskopier?

Hvordan koble til en ekstern harddisk

Før du kjøper platen, se datamaskinen din hvilke tilkoblinger som er tilgjengelige for eksterne medier. Som regel vil du finne en eller flere USB -tilkoblinger. USB-3-grensesnitt skal også være tilgjengelig for nåværende datamaskiner.

Avhengig av datamaskinen, kan du også ha FireWire 400 eller Firewire 800 for tilkobling av periferi.

reklame

Kjøp riktig plate

Når du kjøper, vær oppmerksom på tilkoblingene platen har. USB 3 er nå et must. Alternativt er det fremdeles ESATA -grensesnittet som kommer med rundt 3 gigabit per sekund.

To eksterne harddisker fra Western Digital – (Foto: Martin Goldmann)

Avhengig av applikasjonen trenger du en plate med mer eller mindre overføringshastighet. USB 2 eller Firewire 800 er enkle for sikkerhetskopiering. Hvis du for eksempel vil redigere videoer på den eksterne harddisken, bør du se deg om etter USB 3 eller Esata -plater.

Pakk ut og forbered platen

Når platen har kommet hjemmet ditt, må du pakke den ut og se hvilket innhold platen har har. I de fleste tilfeller kommer eksterne plater med en tabell eller plug-in strømforsyning og en tilkoblingskabel for datamaskinen.

Koble strømforsyningen og sett den inn. Koble deretter harddisken til datamaskinen din. Hvis du vil være på den sikre siden, må du slå av datamaskinen på forhånd. Normalt er det imidlertid ikke et problem, i det minste med USB en plate i pågående operasjon.

Hvis platen er tilkoblet, slå den på og om nødvendig, kjør opp datamaskinen igjen. Operativsystemet skal nå identifisere platen og vise den i filsystemet. Om nødvendig må du formatere harddisken.

Funksjonsfeil ved feil USB -plugger

Eksterne USB -harddisker i den lille størrelsen på 2,5 tommer kan klare seg uten sin egen strømforsyning. Disse strømbesparende stasjonene bruker energien som USB-adapteren leverer.

Imidlertid har de medfølgende kablene vanligvis to plugger på den ene siden. Hvis harddisken ikke beveger seg opp på en datamaskin med bare en tilkoblet plugg, leverer sannsynligvis ikke denne porten nok strøm, og du må også sette inn den andre kontakten, som pakker energien til begge USB -portene.

Hvis du derimot har en potent USB -tilkobling, kan det være at når den ene USB -kontakten er tilkoblet, åpnes harddisken, men PCen gjenkjenner fortsatt ikke datalagringen.

Årsaken til dette er en veldig banaler: den andre pluggen har linjer for spenningsforsyning, men ingen datalinjer. I dette tilfellet kan du bare bytte pluggen, og det skal fungere.

Det meste av tiden kan den «fulle» USB -kontakten sees fra det faktum at to kabler går av mens den rene strømleverandøren sitter på slutten av linjen.

USB-kabel med to plugger- (Foto: Markus Schraudolph)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.