Hvordan kjøre opp et fjell med sykkel

Ride oppover med sykkel. Dette er vanskelig i begynnelsen – men når du har kommet til toppen, føles det desto bedre. Her er 9 tips for alle som vil gå på fjell.

Hvordan kjøre opp et fjell med sykkel

 1. Tenk på ruten for ruten før avreise, og ta bare det du trenger med deg.
 2. Den optimale oppoverbakke begynner foran bakken. Hvis du reiser på en sykkeltur og vet at en lengre stigning venter på deg, la det ta det rolig på nivået. For hvis du tilbringer deg selv i leiligheten, blir fjellet tortur.
 3. Så hvis du kommer til foten av skråningen avslappet, hold deg rolig og bytt inn i et lett utstyr. Bedre sveiv mer og spare styrke.
 4. Mange gjør feilen ved ikke å slå ned fjellet og trykke over fjellet i et stort gir. For trente syklister kan dette være en god treningsstimulering. For utfluktssyklisten er dette imidlertid den trygge måten å syre muskler og en tidlig pause på fjellet.
 5. Når du bytter med kjedekretsen, må du sørge for at du ikke bytter under for sterkt trekk. Ellers kan kjeden hoppe fra kjetting eller tannhjul.
 6. Finn sparket ditt på vei opp. Finn utstyret du føler deg komfortabel og blir der. Ikke bytt for mye frem og tilbake – det koster fart, og du har det vanskeligere for noen få meter igjen.
 7. Fra tid til annen er det ingenting imot å gå ut av salen til hodet. Dette lindrer den bakre delen. Hvis du mestrer det, bytter du et gir tyngre, så gå ut av salen, stopp noen få spark, slå på det enklere giret og sett deg ned og sette deg ned. Så de blir i rytme.
 8. Hvis du reiser i en gruppe:
  • Sørg for å kjøre din egen rytme. Ikke prøv å holde bakhjulet til en passasjer hvis du ikke kan gjøre det. Ellers tilbringer de bare på fjellet og resten av sykkelturen blir tortur.
  • Hvis det er passasjerer bak deg, kjør raskt over toppen. Noen slutter å vises fem meter foran toppen og bremse også de fem stedene lenger tilbake i gruppen. Da har de enda vanskeligere.
 9. Ikke hopp av sykkelen med en gang i enden av skråningen, rull ut noen meter i hyggelig tempo og la pusten din roe seg. Så er det tid for pausen.

Et lite tips: Velg den nest mest korridoren for kretsløp med 10 eller flere gir. Så har du en tur i reserve. Høres ut som en dum psykotrick. Spis også! Men fungerer.

Slutten på en økning – (Foto: Martin Goldmann) Advertising

Hold deg motivert av sykkel på fjellet

 • Mange problemer på fjellet oppstår ikke i beina, men i hodet. Selv -tvil bremser.
 • Prøv derfor å bevisst glede deg over turen.
 • Forundre deg ved vegetasjonen på kanten (fortsett å være oppmerksom på gaten), lytt til pusten din, nyt hvor godt du reiser deg.
 • Tenk på pausen på toppen av skråningen og følelsen av prestasjoner du kan forvente.
 • Ofte hjelper det også å tenke på hyggelige situasjoner, av mennesker som liker, i suksess i nyere tid.

Les 10 tips i neste innlegg Hvordan bli en bedre syklist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.