Hvordan jobbe med absolutte celledeksler i Excel

Hvis du flytter eller kopierer en formel i Excel, endrer celledekslene, dvs. adressene til cellene som formelen bruker, endres automatisk. Som regel fungerer det bare som du kan forvente. Imidlertid er det alltid problemer når strukturen på tabellen faller ut av linjen.

Problemer med unike felt i tabellen

Et eksempel: En butikk med reservedeler for motorer vil gjerne starte en spesiell salgskampanje. Det er også en fast rabatt på 15%.

For å kunne gi kunden en liste over rabatterte priser, bruker butikken den eksisterende listen over normale priser og installerer rabatt.

Den bestilte ansatte starter i celle D5 og skrev inn en formel som er basert på den opprinnelige prisen og rabatten. Resultatet er også riktig.

reklame

Det er grunnen til at de kopierte celledekslene er gale

Nå, selvfølgelig, ønsker han ikke å legge inn formelen i cellene under, men kopierer den ved å trekke ned fyllstoffet. Resultatet er imidlertid katastrofe: alle andre celler er gale.

Rabattprisliste med feil på grunn av feil referanse

Årsaken er referansen til diskonteringsrenten i celle A2: Excel antar at A2 ikke lenger skal brukes i linje A6, men cellen nedenfor og fortsetter å fortsette denne logikken.

Absolutt celle adresserer som en løsning

Middelet er veldig enkelt: i formelen skriver ikke A2 For å henvise til rabattcellen, men $ A $ 2. Formelen for den første nedsatte prisen er da

= C5*(1- $ a $ 2)

Hvis denne formelen er kopiert ned, er resultatet riktig.

Effekten av dollartegnene er at Excel gjør det til en absolutt adresse som ikke endres når du kopierer.

Du kan også jobbe med bare ett dollarskilt: Excel vil for eksempel være cellehenvisningen A $ 2 Endre når du kopierer i kolonnen (a), men la linjen (2) være alene.

Vil du lære mer om emnet? Her forklarer vi forskjellen mellom relative og absolutte cellehenvisninger.

reklame

Alternativ: Arbeid med navn

En lignende effekt som det fulle absolutte celledekselet med dollartegn for kolonne og linje har bestemmelse av et navn via menyelementet Definere navn i registeret Formler. Les her hvordan du kan gi celler i Excel -celler.

Hvis du gir cellen A2 navnet «Rabattsatz», kan du skrive formelen som følger:

= C5*(1-Discount Set)

Så du har ingen problemer med cellehenvisningen. Fordi Excel etterlater disse navnene uberørt når du kopierer formler. En fin bivirkning: Dette gjør formelen mye enklere å forstå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.