Hvordan gjenkjenne mangelfulle støtdempere

I motsetning til navnet deres indikerer, er støtdempere ikke der for kompensasjon for ujevnheter og støt. Denne oppgaven er oppfylt av chassiset og suspensjonen, og støtdempere sikrer at vibrasjonene av suspensjonen er dampet. Uten denne dempingen ville et mistenkt chassis svinge i sekunder og redusere kjørestabiliteten betydelig.

Mangelfulle dempere reduserer tyngdekraften

Støtdempere er derfor en sikkerhetsrelevant komponent, siden dekkene til dekkene reduseres med mangelfulle dempere og dermed forverres i bremsavstanden og drivende stabiliteten.

Hvordan kan du sjekke selv om en støtdemper er mangelfull på bilen din?

Generelt sett kan du dessverre bare identifisere informasjon om sterkt mangelfulle eller helt uvanlige støtdempere uten AIDS. Mulighetene nedenfor er derfor bare et nødhjelp.

Hvis du er mistenkt for en synkende ytelse, bør du absolutt ha spjeldet av en spesialist, helst jevnt regelmessig som en del av hovedinspeksjonen.

Som et tips: Mange bilklubber tilbyr også denne undersøkelsen, og for det meste billigere enn i et verksted.

1. En tradisjonell metode er «WIPP -testen»

De trykker på et hjørne av kjøretøyet kraftig og slipper så. Hvis følgende gyngebevegelse av bilen varer lenger enn 1-2 vibrasjoner, bør du få sjekket støtdempere.

2. Visetesten

Støtdempere som du oppdager oljespor som går tom for spjeldet, bør byttes ut umiddelbart. Men vær oppmerksom på: Motsatt er manglende oljespor ikke en garanti for god funksjon, siden det også er støtdempere fylt med gass på markedet og ikke alle mangelfulle demper også mister olje.

3. Dekkens tilstand

Kontroller tilstanden til dekkprofilen på hele dekkomkretsen. Hvis profilen ikke er jevnt utslitt, men kan finnes på omfanget av forskjellige dybder, bølgete og vasket områder, indikerer dette mangelfulle dempere.

Følgende gjelder også her: Legg til en spesialist.

4. Gaten

Spesielt kan du også gjenkjenne mer mangelfull spjeld ved en svampete kjøreopplevelse, spesielt på svingete avstander, og rumling lyder når du kjører på dårlig avstand.

Men merk: Siden støtdempere vanligvis bare bremser i sin funksjon, kan det være at de har blitt vant til denne kjøreopplevelsen gjennom årene, og de ikke lenger skiller seg ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.