Hvordan fryse epler

Det er verdt å kjøpe epler i den beste modenhetstilstanden i store mengder. Da kan du fryse eplene og gjøre det holdbart. Du kan lese her hvordan det fungerer.

Mens fersk frukt skal brukes om noen dager, kan frosne epler konsumeres i opptil åtte måneder. Dette betyr at vitamin -rike epler også er tilgjengelige om vinteren, fordi de vitale stoffene i stor grad er bevart når du fryser. Du trenger bare å vurdere noen få regler.

Hvordan fryse epler

Epler skal være pakket lufttett for å lagre i frost i frost. Fryseposer og bokser er egnet for dette. Bare bokser er egnet for veldig myk frukt for ikke å knuse frukten. Med en filtpenn kan du merke frysedatoen på fryseren. Bruk bare fersk, ren og absolutt feilfri frukt. Skader på fruktene kan raskt føre til ruinen av fruktene mens du stuver.

Rensede epler kan behandles som friskhet. Men det er best å fryse dem slik du vil bruke den senere, for eksempel som søyler for kaken.

reklame

Frys epler i biter

Epler kan frosne rå, men ikke som en helhet, ettersom de er for store til å komme raskt nok gjennom. Enten du skreller eplene eller ikke er helt med deg eller den planlagte bruken av eplene. Men du bør frigjøre fruktene fra kjernen og kutte i bittstørrelser.

Bitene er plassert side om side på et metall eller en serveringsplate, og når de har blitt harde, fylt ut.

  • Epler som senere skal behandles for kompott, kan tømme noen minutter i kokende vann, som tilsettes litt sukker og sitronsyre. Så fargen på frukten forblir frisk.
  • Du kan fryse epler for rått forbruk med sukkerløsning. For å gjøre dette, tilsett 300 gram sukker til en liter vann og la blandingen koke kort. Det er avkjølt med eplestykkene i tett lukkende frysere.

For kvaliteten på maten er det viktig å fryse raskt, men tine på et kjølig sted så sakte som mulig. Epler for kompott eller som et dekking på kaken trenger ikke å tine først. De kan brukes umiddelbart.

For rått forbruk blir epler sakte tint i kjøleskapet. Vær oppmerksom på de grøtete brikkene. De skal ikke holdes lenge fordi de ødelegger raskt. Etter tining skal eplestykkene fortsatt varme opp til minst 16 ° C, fordi bare over denne temperaturen utvikler de hele aromaen sin.

Forresten: Du kan også lagre epler annerledes – uten å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.