Hvordan forvente arbeidsdager uten lørdag og søndag i Excel

Hvis du må håndtere prosjektplanlegging, fakturering av ansatte eller ferieplaner, er du ikke interessert i datooperasjoner på lørdag og søndag, men vil bare beregne arbeidsdager.

Hvordan beregne arbeidsdagene mellom to avtaler

 • Det er også funksjonen i Excel Netto virkedager (). (I tidligere versjoner av Excel var denne funksjonen i tilleggsmodulen  Analysefunksjoner . Excel har hatt det om bord siden versjon av 2011 i 2011.)))
 • Den første parameteren for funksjonen er ønsket startdato, den andre sluttdatoen, dvs Netto virkedager («1.12.2017 ″; “31.12.2017 «)
 • I den grunnleggende formen beregner Netto virkedager () på lørdag og søndag som ukedager som bør utelukkes fra resultatet.
 • Hvis du trenger et annet beregningsgrunnlag, bruk i stedet Netto arbeidsdager.Intl (). Denne funksjonen har en annen parameter som frie dager kan defineres nøyaktig. En verdi av «11» står for eksempel for en arbeidsuke mandag-lørdag, dvs. med 6 virkedager.

  Den tredje parameteren til Netto arbeidsdager.Intl definert hvilke ukedager som skal betraktes som gratis.

 • Her er en oversikt over de forskjellige typer beregning

  Beregningsvarianter for

  Datoforskjell i Excel

reklame

Slik tar fakturaen også i betraktning

Ferier som arbeidsdager blir behandlet under de forrige eksemplene. Det er heller ingen annen funksjon som ganske enkelt vil inkludere disse gratis dagene, siden Excel rett og slett ikke vet hvilke dager som er høytider. Tross alt kan du stille høytiden manuelt:

 • Gå inn i ferien i et celleområde. En celle mottar alltid en dato.
 • Bruk funksjonen Netto virkedager () og gå inn i området som de tredje parametrene du har satt i disse fridagene.
 • Her er et eksempel på bruken av denne metoden:

  Beregning av arbeidsdager med helligdager

Du kan finne en liste over offentlige ferier som gjelder staten din som du kan kopiere her for å lette arbeidet.

Hvis du ikke vil beregne en forskjell mellom datoverdier, men åpne eller trekke arbeidsdager til en dato, kan du ta en titt på dette innlegget: Hvordan beregne en fremtidig dato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.