Hvordan finne riktig slipegrad for din kaffemaskin

Med en helautomatisk maskin, der hele kaffebønner er fylt, må du stille kvernen. Kaffen vil bare smake godt med riktig grad av sliping og ha en visuelt tiltalende skumkrone (Crema).

Sett sliping – det er slik det fungerer

  1. Les instruksjonene til maskinen din. Der vil du finne viktig informasjon om innstilling. Så mange produsenter bestemmer at det å endre innstillingen bare skal gjøres under bakken, ellers kan slipingen bli skadet.
  2. Lag en grunnleggende innstilling i henhold til kaffefargen. Jo mørkere bønner er, jo grovt skal maskinen settes. Så hvis du har bønner som har fargen på lys helmelkesjokolade, kan du sette graden av sliping innenfor det mulige området tydelig inn i det «fine» området, med nesten svarte bønner nesten helt i den andre enden «grov». Hvis du er usikker, bruk midtposisjonen.
  3. La bare 2-3 kopper gå gjennom. Endringene påvirker ikke umiddelbart.
  4. Du kan nå se nærmere på den siste koppen. Det er ideelt når kaffen renner ut i en sild, på slutten produserer en nøttebrun crema og smaker rundt.
  5. Hvis kaffen på den annen side renner ut i en tykk bjelke, resulterer ikke i en crema og bare etterlater gjørme i pomace -beholderen i stedet for tydelig gjenkjennelig pomace, er graden av sliping for grov. Vanligvis smaker sluttproduktet også ganske intetsigende.
  6. Hvis slipegraden er for fint satt, kommer kaffen bare fra utslippsåpningen og smaker bitter. Da må du sette slipegraden grov.

Kaffebønner før sliping – (Foto: Markus Schraudolph) Advertising

Derfor har en endring i graden av sliping ikke en umiddelbar virkning

Hvis du trykker på knappen på den helautomatiske automatiske maskinen din og får slipingen, brukes bakkepulveret bare delvis til å brygge neste kaffe. Fordi det alltid er en rest i kvernen og doseringsenheten. En del av pulveret som brukes i bryggenheten kommer faktisk fra den siste slipeprosessen. Etter å ha satt slipingen, la den gå gjennom noen få kopper slik at 100% av pulveret som ble brukt har blitt malt med den nåværende styrken.

Av samme grunn bør du ha 2-3 kopper produsert bort hvis maskinen din ikke var i bruk på noen tid. Ellers vil kaffen smake litt harsk, fordi noe av det gamle pulveret fremdeles brukes til å tilberede. Hvis du planlegger å ikke bruke maskinen på noen tid, dvs. før ferie, bør du fjerne kaffebønnene fra maskinen hvis mulig og lagre den i pakken.

Forresten kan pomace, som fremdeles er igjen etter brygging fra kaffepulveret, brukes som gjødsel til roser som gjødsel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.