Hvordan finne filer raskt i Linux

Hvis du vil søke med Linux -filer, fungerer det ganske enkelt på kommandolinjen. Du har valget om du er veldig enkel Lokaliser Filfiler eller spesielt fleksibelt ved hjelp av finne. I denne artikkelen har vi satt sammen rusavhengige for deg, som alle også jobber på Mac OS.

Så du kan raskt finne filer i Linux via navnet ditt

  • Tast inn Lokaliser, Etterfulgt av den ettertraktede delen av navnet, for eksempel Finn MySQL
  • Kommandoen Lokaliser finner alle filer som har strengen nevnt i banen eller selve filnavnet.
  • Slik at riktig kapitalisering ikke betyr noe, bruk parameteren -Jeg. Kommandoen Finnes -i mysql Så det ville også være en fil Mysql.info Finne.

    Finn -kommandoen kan ignorere kapitaliseringen på forespørsel.

  • Noen ganger plager det at banenavnet også blir søkt etter nøkkelordet. Bruk deretter parameteren -B Som «basenavn» og Lokaliser Bare bringer treff der søkeordet i filnavnet oppstår i seg selv.

Spørringen av Lokaliser går ganske raskt fordi søket ikke foregår live i filsystemet, men i en database som automatisk bør oppdateres av systemet om natten. Hvis dette ikke skjer av seg selv, kan du bruke kommandoen Oppdatertb lagt frem.

Når lokaliseringen gjør en feil

I dette tilfellet er programpakken sannsynligvis ikke installert, det Lokaliser inneholder.

Installer det på et Debian -system med følgende kommandoer og ha databasen fylt:

Sudo apt-get install focate

Sudo updatedb

reklame

Søk etter store filer

Kommandoen finne Brukt i motsetning til Lokaliser Ikke din egen database, men søker i alle eksisterende filer i et katalogtre i henhold til visse kriterier som navn, type, størrelse eller alder. Følgende kommando gir deg for eksempel alle filer i mappen /var /www, som er mer enn 100 mbyte:

Finn /var /www -størrelse +100m -ls

Den første parameteren spesifiserer startmappen for søket. Den delen -Størrelse +100m begrenser resultatene til treff som er større enn 100 mbyte størrelse. -LS fører til at skjermen ikke bare inneholder filnavnet, men også detaljert informasjon som eiere, størrelse og opprettelsesdato.

Du kan også bruke to størrelser for å definere et område. Hvis du ønsker å ha mellom 100 og 120 mbyte -søk etter alle filer, bruk:

Finn /var /www -størrelse +100m -størrelse -120m -ls

Finn nylig endret filer

Også for å bestemme filer som nylig ble endret, hjelper finne Fortsette.

Skriv denne kommandolinjen:

finne . -Etternavn '*.Doc '-Type F -Mtime -1

Kommandoen søker deretter etter alle filer i den gjeldende katalogen (dette er poenget) og underkataléene med avslutningen *.Doc som er mindre enn en dag gammel. Hvis du vil søke etter alle filer, er det bare å forlate delen -Etternavn,*.Doc ‘ borte.  Parameteren -typen F sikrer at bare filer og ikke kataloger sendes ut som passer i ordningen.

Ikke bare vil ha banen og filnavnene som et svar, men en detaljert liste, legg til slutten:

finne . -Etternavn '*.Doc '-Type F -Mtime -1 -ls

Parameteren er ansvarlig for disse aldre -mime. Antallet bak det står i flere dager, så -Mtime -1 for den bakerste dagen, dvs. det siste døgnet.

Avhengig av skiltet kontrollerer du dagene. Skriv for eksempel

finne . -Etternavn '*.Doc '-Type F -Mtime +1

Og alle filene og katalogene som er eldre enn en dag kommer ut.

Hvis tallet er der uten tegn, avhengighet finne Filer som er de spesifiserte dagene pluss en gammel. Med -mtime 5 søker finne Så alle filene som har mellom fem og seks dager på pukkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.