Hvordan finne en utveksling for det gamle bilbatteriet og installere dem

Senest når bilen ikke lenger hopper den første virkelig kalde vintermorgenen, er det klart: bilbatteriet er så gammelt at det ikke lenger kan skape denne innsatsen. Hvis du har muligheten til å komme i gang fra en annen sjåfør, kan du fremdeles kjøre av, men en utveksling er uunngåelig.

Du kan deretter kjøre til et verksted som tar vare på utvekslingen eller installere det nye batteriet selv.

Du bør vurdere dette når du kjøper det nye batteriet

Batterier er tilgjengelige i mange forskjellige versjoner. Ofte er det en tilsvarende liste hos Auto Parts -forhandleren eller i jernvarehandelen, men for sikkerhet bør du finne ut disse tingene selv slik at du ikke gjør et dårlig kjøp.

Så åpne panseret, fjern et muligens eksisterende deksel som skjuler batteriet og les de viktigste parametrene.

Spenninger: Den måles i volt. Bortsett fra noen få kjøretøyer, fungerer alle batterier med 12 V.

kapasitet: Det indikerer hvor mye energi som passer inn i batteriet. Verdien er uttrykt i Amper Hours (AH). I prinsippet ville det ikke være verre hvis du kjøper et batteri med mer kapasitet, men med økende kapasitet vokser også størrelsen og det nye batteriet passer ikke lenger inn i den gamle braketten. Så definitivt sjekk installasjonsveien.

Motstandsdyktighet: Dette tallet måles i ampere (a) og indikerer hvor høy maksimal strøm trekkes. Verdien er ikke fullt så avgjørende fordi den vanligvis øker med kapasiteten og derfor alltid «passer».

Utførelse av polene: De fleste batterier har en tykkere forbindelse for den positive polen og en litt tynnere for minusstangen. Se hvordan det er med batteriet og vær oppmerksom på logikken når du kjøper det nye.

Fjerningsordinans: Hvis du ikke leverer den gamle når du kjøper det nye batteriet, må selgeren beregne et innskudd på 7,50 euro. Men ikke bekymre deg, du trenger ikke å gjøre utvekslingen foran virksomheten. Du kan også ta med det gamle batteriet senere og deretter få innskuddet sammen med kjøpskvitteringen.

Bare med de rette dimensjonene og de riktige verdiene, fungerer et nytt bilbatteri perfekt. – (Foto: Martin Goldmann)

Forresten: Etter vår erfaring kan du trygt kjøpe et bilbatteri fra Discounter. Fordi det ikke er noen store forskjeller i kvalitet. Du får bare kompetente råd fra spesialforhandlere.

reklame

Slik fungerer det: Installer batteriet

De vanlige vedlikeholdsfrie batteriene er fulladet av fabrikken. Så hvis batteriet er relativt nytt, som kan sjekkes via den trykte produksjonsdatoen, kan du bruke det direkte.

Avhengig av biltypen, trenger du forskjellige verktøy for å utvide det gamle energilagringsminnet. En klipphastighet for festing og passende gaffelnøkkel for Polk -terminalene bør vanligvis være tilstrekkelig.

Løsne festet til foten av batteriet, fjern begge polketerminalene og løft det gamle batteriet.

Da kan du bruke og feste det nye batteriet.

Høyre polaritet er viktig

Når du kobler til terminalene, må du ta hensyn til riktig pol. Kabelen for minusstangen er svart og har vanligvis en tykk forbindelse til kroppen. Plusskabelen har enten et trykt pluss eller er rød. Som sagt er polene forskjellige i de fleste biler, slik at man neppe er mulig.

For å beskytte terminalene mot korrosjon, er det fornuftig å gni forbindelsene med polartfett på forhånd.

Nå skal kjøretøyet starte på nytt normalt. Hvis ikke, behandle batteriet for en natt på laderen . Her er detaljerte kjøpsråd om batteriladere.

Er du sikker på at det gamle batteriet ikke lenger er bra for? Her kan du finne ut mer: Hvordan gjenkjenne om bilbatteriet er mangelfullt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.