Hvordan du kan bruke tabtops i ord riktig

Mål eller faner i Word er et mysterium for mange og brukes ofte feil. Ofte gir dette ganske problemer når du omarbeider dokumenter. I vårt innlegg tar vi på oss tabuene. Vi vil vise deg hvordan du bruker fanen riktig og trekker store fordeler ut av dem.

Du lærer hvordan du bruker tabulatorer for lister som du kan formatere raskt og enkelt. Men før det, typiske feil som gjøres når du skriver lister.

Vennligst ingen mellomrom

Vel, det ser ganske bra ut på skjermbildet, en kort adresseliste, navnene flush.

Tabellformatering med mellomrom

Men det fungerer bare bra ved første øyekast. Slå på med Start – avsnitt – Alle annonser Formateringstegnene i ord en.

Vis alle formateringsskilt

Så ser du hele bildet av terroren: avstandene mellom første og etternavn er fylt med mellomrom.

Avstander fylt med synlige mellomrom mellom navn og fornavn

Dette har noen konsekvenser:

  1. Avhengig av skriften er ikke oppføringene 100% flush.
  2. Hvis du vil flytte riktig kolonne, må du hamre Umpteen andre rom.
  3. Hvis du vil endre et navn i den første kolonnen, glir oppføringen i den andre kolonnen.
  4. Hvis du endrer skriften, kommer den komplette listen fra hverandre fordi forskjellige skrifter bruker forskjellige antall plasser for bokstavene – selv med samme skriftstørrelse.

Avstandene passer ikke lenger når du skifter skrift

Fanen gir redningen – men forsiktighet!

Så rommene er sinte, så mye er sikkert. Derfor bør du bruke tabuer i slike lister. Men vær forsiktig, ikke gjør feilen ved å sette inn flere faner etter hverandre.

Flere faner for to kolonner

Du tenker kanskje: «Å stor, en tab stopp erstatter flere mellomrom, som sparer arbeid» – men dessverre er denne tilnærmingen også feil. (Og ja, jeg har sett mange orddokumenter der flere faner og mellomrom ble brukt til å dele opp lister i kolonner.)))

Les her hvordan du bytter mellomrom for faner.

// www.YouTube.com/se?V = iofwntiwg88

Hvordan er det akkurat nå?

Nok forteller hva som er galt. Fra nå av gjør vi alt riktig. Det viktigste regel: Mellom to kolonner i en liste kommer bare en fane. Hvis du har en tre -kolonne -liste, trenger du to faner per linje, tre faner for fire kolonner og så videre.

På skjermbildet kan du se et eksempel:

Bare en fane stopp mellom kolonnene i en liste

Ser ikke bra ut? Er korrekt. Men som så ofte er tilfellet i tekstbehandling: først skriv inn, deretter format. For selvfølgelig er det en måte å utsette og formatere tabuene. Men senere!

Det betyr: selv om det ser finere ut at alle data er godt ordnet, bør du gå til [Tab]-Orgier klarer seg uten. Den profesjonelle legger først inn dataene. Bare en fane er satt inn mellom to vilkår. Unntak: Et visst felt bør frigjøres. Da er to faner tillatt på rad. Når datainndata er ferdig, kan du få formateringen. For å gjøre dette, merk dataområdet og sett inn tabuene.

reklame

Slå på linjalen

Det er en enkel måte å bringe tankstoppene til rett sted. Du trenger imidlertid «linjalen» fra ordet – en liten stolpe over teksten som hjelper deg med å plassere tabletter og andre elementer.

For å slå på linjalen, klikk på Mening Og i området Å saksøke på alternativet Hersker.

Vis – annonser – lineal

Plasser nettbrettet med herskeren

Merk nå listen.

Merket liste i ord

Deretter klikker du på toppen av linjalen øverst. Deretter vises et lite symbol – to linjer til høyre -virkede linjer til hverandre.

Du trekker dette symbolet til høyre med musen. Alle oppføringer beveger seg til høyre for det første tablået. (Hvis bare individuelle linjer beveger seg, markerte de ikke alt).

Tegn det første tablået til høyre

Så snart ønsket posisjon er nådd på listen, må du gi slipp på museknappen og det første tablået er satt.

Tabbstop ble satt

Det er helt klart gjenkjennelig at det fremdeles bare er en tabuer mellom to kolonner. Gjenta nå trinnet som nettopp vist for den andre kolonnen: klikk tilbake i linjalen og trekk deretter symbolet til høyre.

Resultatet ser da slik ut:

Tre -kolonne liste ferdig

Forsikre deg om hvordan fanene vises i linjalen. Du kan klikke dem igjen når som helst og flytte dem med museknappen trykket.

Tabbags i lineal

Slett tabo

Hvis du ved et uhell setter for mange tabletter i linjalen, kan du også slette dem. Den raskeste måten er å klikke på symbolet og trekke ut linjalen når museknappen trykkes på.

Den andre veien fører til et dobbeltklikk på symbolet. Da vises den detaljerte visningen for tablettene. I en liste kan du se tabuene du angir. Klikk på tabuene du vil fjerne, og velg deretter Slukke.

Slett tabuer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.