Hvordan du bruker lysreguleringen av bilen din

For alle fra 1.1.1990 Nygodkjente biler er en obligatorisk armaturforordning.  Hvis kjøretøyet ditt har et slikt anlegg, må det også fungere. Du kan se et system som dette ved et roterende hjul nær cockpiten, som er merket med en skala på 0-3.

Luminærforordning – (Foto: Markus Schraudolph)

Hvordan du angir den manuelle belysningsområdet regulering riktig

Betydningen bak forskriften er at et lastet kjøretøy ikke skal blinde andre trafikanter. For hvis du laster bagasjerommet, lener kjøretøyet seg deretter og frontlyktene skinner mer oppover. Det samme gjelder traileroperasjonen, der trekkbaren trykker på trailerkoblingen.

Bruk nivået «0» uten spesiell lasting. Det maksimale nivået er gitt for maksimal lastebilbelastning. Tilsvarende.

Hvis du ofte er koblet når du er lastet, kan du bare regulere et skritt lenger opp. Dette kan imidlertid også være en indikasjon på at et lys har mislyktes. Her kan du lese hvordan du best sjekker om alle lys fremdeles fungerer riktig: frontlykter og baklys sjekk.

reklame

Slik sjekker du om den opplyste breddeforordningen fungerer

Kjør om natten eller i en mørk garasje så nær en vegg at den øvre kanten av de to lette kjeglene tydelig kan gjenkjennes.

Hvis du nå har innstillingshjulet fra normalposisjonen «0» til den høyeste verdien av skalaen, dvs. z.B. Endre «3», begge lyskanter må bevege seg ned på samme måte. Hvis bare den ene beveger seg, er den andre mangelfull.

Hvis du har en automatisk regulering, la noen legge baksiden av kjøretøyet med kroppsvekten. Etter kort tid skal automatikken ha brakt lyskjeglen tilbake uten stress.

Det er grunnen til at luksusbiler nesten aldri har dette settet

Luksusklassebiler har ofte en automatisk opplyst rekkeviddeforordning som ikke eksisterer der det ikke er noe. Denne automatikken er også obligatorisk for kjøretøyer med Xenon -lys eller tilsvarende lysende systemer.

Hvis mekanismen er mangelfull, kan dette være en grunn ved neste TüV-avtale at du ikke trenger å få merket og må kjøre med det reparerte kjøretøyet for oppfølgingsundersøkelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.