Hvordan du automatisk starter tjenester i Ubuntu

Etter å ha installert et program under Linux, kan det være lurt å sikre at det er tilgjengelig etter hver start, dvs. lasting automatisk når du starter opp.

Slik fungerer startsystemet til de fleste Linux -varianter

Hvis du er i katalogen /etc/init.D Se, du finner oppføringer for alle tjenester som MySQL eller Apache. Dette er enten skript eller i det minste lenker til skript i de respektive programkatalogene.

Disse skriptene tjener til å starte og bøye og alle har samme logikk: en samtale med «start» som en parameter starter den respektive tjenesten og «stopp» avslutter den. Så er det noen andre parametere som «Status» eller «Last inn» for andre formål.

For eksempel for å starte mysql, skriv inn en

/etc/init.D/mysql start

Å lage dette for hånd er snarere unntaket hvis du for eksempel vil starte tjenesten på nytt etter konfigurasjonen.

Livelig bruk av det gjør Linux selv. En viktig komponent er løpsnivåene. Disse nummererte modusene refererer til en viss systemtilstand, for eksempel et system lastet med kommandolinje (RunLevel 3) eller en som for øyeblikket kjører ned (kjører 0).

Alle tjenester som skal startes i RunLevel 3, for eksempel, kommer i katalogen /etc/rc3.D en lenke til det tilknyttede skriptet i /etc/init.D. En «S» foran navnet på lenken betyr at det er et startskript og dermed fører Linux skriptet med «Start» -parameteren.

Ubuntu RunLevel

Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg for disse detaljene under Debian eller Ubuntu. For å starte en tjeneste automatisk, har disse systemene et enkelt verktøy.

reklame

Hvordan sette opp Autostart i Ubuntu og Debian

Du må gjøre navnet på det tilknyttede skriptet i /etc/init.D vet.

Anta at du har installert MySQL, og den er ikke satt til en bilstart. Deretter endre det av

Sudo update-rc.D mysql standardverdier

Dette skaper alle nødvendige koblinger for starten av de vanlige systemtilstandene, dvs. de normale driftsmodusene med den grafiske overflaten eller kommandolinjen.

Hvis du ikke lenger vil starte tjenesten automatisk, er følgende linje tilstrekkelig til å fjerne oppføringen på hvert kjørivå.

Sudo update-rc.D MySQL Fjern

Slik gjør du hvis det ikke er noe skript

Hver programpakke som du installerer via Parcel Manager, skal automatisk et start/stoppeskript i/etc/init.D Opprett d.

Hvis du kommer til et program på en annen måte, for eksempel ved å pakke ut et arkiv, bør du søke etter et passende skript i katalogen (mest i …/AM). Du blender dette med en symbolsk lenke i katalogen /etc /init.din.

Et eksempel: Webserveren Tomcat er en del av mange Java -applikasjoner. Der kan du finne ham i katalogen /Opt/eksempel app/apache-tomcat.

Under denne banen er katalogen med skriptet Catalina.sh Som et skatteskript (Catalina er Tomcats prosjektnavn).

For denne konfigurasjonen vil du deretter koble skriptet via følgende kommando og sette opp Autostart:

Sudo ln/opt/eksempel app/apache-tomcat/bin/catalina.Sh /etc /init.D/Catalina

Sudo update-rc.D Catalina standardverdier

reklame

Hvordan du skriver ditt eget start/stopp skript

Hvis du ikke finner et prefabrikkert skript for ønsket program i det hele tatt, er det bare veien å skrive en selv.

Du kan finne dette inn /etc/init.D/skjelett en mal. Kopier dem i katalogen med et passende navn /etc/init.D og tilpasse seg det respektive programmet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.