Hvordan bytte Ubuntu til et tysk -språket tastatur

Hva du skal gjøre hvis Ubuntu ikke starter med den tyske tastaturoppsettet? Når en «y» alltid vises i stedet for «z»? Da bør du endre tastaturet til Ubuntu. Linux -systemet tilbyr to tilnærminger for dette: en gang for direkte tilgang også for konsoll og en gang for drift via en terminal.

Les her hvordan det fungerer.

Hvordan bytte Ubuntu -konsollen til tysk tastatur

Hvis du ikke går til Linux via terminalprogrammet, men sitter rett foran datamaskinen (eller simulerer denne bruken via et program som VMware) kan settes til et amerikansk tastatur og for eksempel erstattet nøkler [Y] og [Z] å ha.

Dette kan skje, selv om du, som i dette tipset, allerede har byttet nøkkeloppgaven i terminal tilgang til tysk tastatur.

Årsaken til dette er at konsolltilgangen har sine egne innstillinger som metoden for tilgang via terminal eller SSH -klient ikke har noen effekt.

Hvordan endre konsollen på tysk

For Ubuntu eller andre Linux -versjoner basert på Debian -distribusjonen, skriv inn kommandolinjen

DPKG Reconfigure Console Setup

Der finner du ganske detaljerte innstillinger for tastaturoppsett og spesialbehandling av knapper. Ikke bekymre deg, de trenger ikke å forstå dem alle.

Det er best hvis du først bekrefter alle kravene med returnøkkelen. Bare kl Opprinnelsen til tastaturet Satt fra OSSTyskland rundt og sørg for at noen skjermer senere Koding På karaktersettet UTF-8 er satt.

Ubuntu tysk konsoll

Etter det kan det være noen få rapporter om ukjente symboler, men det er normalt.

Legg deretter merke til senere at visse nøkler fungerer annerledes enn ønsket, bare ring kommandoen og endre innstillingen til et mer lovende alternativ.

Hvis du ikke finner tyske holdninger

Forutsetningen for å bytte til tysk tastatur er at språkpakkene er installert, som normalt er en del av installasjonsområdet.

Ellers, ta inn installasjonen av de tyske språkpakkene med følgende kommando:

Sudo apt-get installert språk-pack-pack-pack-pack-de-base språkstøttede-de

reklame

Når det gjelder Ubuntu, for å bytte til tysk tastatur når det gjelder terminaldrift

Med den kompakte Ubuntu -serveren kan webutviklere raskt sette opp et testsystem for å reprodusere en komplett internettserver inkludert database . Det er enklest der gratis VMware -spilleren og en ferdig virtuell maskin fra listen over VMware brukes.

Den nedlastede ferdige Linux har den ulempen at det fungerer med amerikansk tastatur.

Følgende metode endrer tastaturet for ekstern tilgang, for eksempel etter terminalprogram eller SSH / Putty. I stedet, hvis du vil endre belegget direkte på Linux eller gjennom en VM -konsoll, følg disse anbefalingene: Hvordan bytte Ubuntu -konsollen til tysk tastatur

Logg inn og skriv inn disse to kommandoene

Sudo apt – få oppdatering

Sudo apt – få installasjonskonsoll – data

Du må bruke [ß] -knappen i stedet for Bindest Bar -knappen, fordi den amerikanske tastaturinnstillingen fremdeles fungerer for øyeblikket. En retur er tilstrekkelig for spørsmålet, fordi den bekreftende «y» allerede er valgt.

Etter å ha installert konsollpakken, kaller Ubuntu konfigurasjonsskriptet direkte.

Ubuntu KeyMap -konfigurasjon

Der velger du følgende menyalternativer på rad

Velg KeyMap fra Arch List

Qwertz

tysk

Etter det kan det være andre fine innstillinger, for eksempel for Apple -tastaturer . Hvis du er i tvil, bare velg spesifikasjonene.

Nå skal den tyske nøkkeloppgaven fungere umiddelbart uten omstart

Når apt-get rapporterer at konsollpakken allerede er installert

Hvis pakkeadministrasjonen bestemmer at «Console – Data» -pakken er installert tidligere, er konfigurasjonsrutinen ikke automatisk startet .

Da må du utføre følgende kommando for å utløse dette oppsettet manuelt:

Sudo DPKG – Omkonfigurasjonskonsoll – Data

De videre trinnene tilsvarer de i den første konfigurasjonen

Hvis tipsene ikke forårsaker en permanent overgang

Leseren vår Mike har fortsatt et alternativt forslag. Hvis trinnene ovenfor bytter til tysk tastatur, men det amerikanske tastaturet er aktivt igjen neste båt, bør dette hjelpe:

Sudo DPKG - Omkonfigurasjonstastatur - Konfigurasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.