Hvordan bruke en fasetester for å bestemme strømkontakter

En fasetester er en skrutrekker med et gjennomsiktig håndtak og en ekstra funksjon: med dens hjelp kan du gjenkjenne spenninger i området 100-250 volt.

Du stikker spissen av en kontakt, for eksempel en stikkontakt og berører metallknappen bak med en finger. Hvis det er en spenning på kontakten, strømmer strømmen gjennom enheten, kroppen og gulvet. En glødelampe som er innebygd i fase -revisoren, lyser for å vise.

At det ikke får et elektrisk støt, skyldes den høye motstanden til sensoren rundt en megaohm som fører til en ufarlig lav strøm.

Fasetester i bruk – (Foto: Markus Schraudolph)

Viktig informasjon om å håndtere en faserevisor

  • Hvis du vil sjekke om en kontakt eller en blodåre er ufarlig fordi den er maktesløs, må du alltid sjekke en gjeldende kontakt på forhånd. Dette er den eneste måten å være sikker på at faserevisor ikke er mangelfull, og til tross for fasen, forblir mørk på objektet som skal testes.
  • Fase revisorer er ikke egnet for å teste funksjonaliteten til halogentransformatorer fordi de fungerer med 12 volt og også drenering av strømmen kan ikke fungere over jorden.
  • Hvis du jobber i et lyst miljø, kan det hende du må skygge stedet der lampen sitter for å legge merke til gløden. Dette gjelder spesielt hvis nettverksspenningen din bare er 110V.
  • Enhetene har vanligvis en form på et tidspunkt rundt lampen. Det fungerer som et forstørrelsesglass, og du kan se gløden bedre om det.
  • Før du jobber med kabler, må du ikke bare teste de «vanlige» fargene for fasen som svart og brun. Ved feil sammenkobling kan venene for null eller beskyttelsesledere også føre strøm og skade dem.

Elektrisk arbeid: Det er ikke alltid å stole på en fasetester

Ikke stol på fasen din revisor blindt. Dette gjelder spesielt i tilfeller der nylagte linjer er viktige å finne ut blant de mange ledningene som fører til spenning (fase). Her akkumulerer fase -revisoren noen ganger spenning som ikke lyver.

Den lille lampen kan til og med skinne på en linje som er koblet hvor som helst av induksjonsstrømmer – om enn svakere enn om den faktisk er tilgjengelig full av spenning.

På den annen side vil du definitivt gå hvis du bruker en testlampe og kobler den mellom fasen og null stigen samtidig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.