Hvordan bruke asken ut av komfyren din

Hvis du bruker aske som gjødsel eller bruker på andre måter, bruk restene ut av komfyren i stedet for å avhende dem i søppeldunken.

Bruk aske som gjødsel

  • Fordi peisstoffer som kalk, kalium, fosfor og jern inneholder, ser det ut som en gjødsel og kan brukes til å stimulere plantevekst. Du bør strø maksimalt 0,4 liter aske i jorden per kvadratmeter.
  • Du kan også bruke aske i komposten. Dryss alltid et tynt lag mellom fyllingene med avskåret plen eller annet planteavfall. At
  • Ask har en høy pH, så den er veldig grunnleggende. Hvis du for eksempel gjødsler den, endrer du pH på sur jord for nøytral. Så du bør bruke aske for intenst til planter som liker syregulv.
  • Absolutt forutsetning for bruk som gjødsel er at du bare bruker naturlig, ubehandlet tre. Briketter eller behandlede brett inneholder stoffer som er skadelige for planter, for eksempel tungmetaller. Du skal ikke bruke asken til grillkarbon, der opprinnelsen til treverket som brukes er ganske usikkert.
  • Du bør også være forsiktig når du heier på: det er best å ikke ta en farget blank brosjyre eller lignende, men bare avis eller spesiell lettere. For selv i disse spesielle trykte produktene er det miljøgifter.
  • Anbefalingen gjelder selvfølgelig alle avlinger, fordi plantene ville absorbere tungmetallene over røttene.

På grunn av påvirkningen av pH -verdien, bør du lese hvilken av plantene dine som foretrekker sur jord og deretter gjødsle den på en annen. Hvis en plante for eksempel elsker torvholdig jord, for eksempel Rhododendron, liker den den sur. Befruktning med aske anbefales ikke her. Kaffegrupper som har en lav pH -verdi er bedre egnet her.

På den annen side, hvis du generelt har en for sur, som kan oppdages med en måleenhet, er det ingenting å si mot stor bruk av treaske som gjødsel.

reklame

Kaminasche bruker å spre

Ask fungerer på snø og iskrem som veisalt, om ikke like effektivt. Du bør foretrekke Kaminasche uansett hvor blomster, trær eller plener kan grenser til stiene for å være spredt.

Fordi veisalt skader alle planter. Ash er derimot ganske nyttig, som beskrevet før.

Kaminofen Ashes – (Foto: Markus Schraudolph)

Bruk aske mot planteskadegiver

Hvis du vil møte lus og andre parasitter med milde midler, er aske et godt alternativ til kjemi. Støving av bladene med aske kan imidlertid knapt opprettes uten støvutvikling. Imidlertid kan du blande asken i kaldt vann og påføre denne tinkturen på de skadede områdene med en børste. Imidlertid er denne metoden bare lovende i tilfelle liten angrep. Du vil ikke bli kvitt gjenstridige skadedyr.

reklame

Bruk aske til å rengjøre peisplater

Med aske og vann kan du få glassrutene rent på komfyren din hvis de ikke er for skitne. Les her hvordan du gjør dette: Kaminofen: Med aske og vann blir vinduet blitz av lyn,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.