Hvordan bevege seg i et Excel -tabell uten å endre den nåværende cellen

Hvis du navigerer i en Excel -tabell med tastaturet i stedet for musen, markeringen som understreker den nåværende cellen. Noen ganger er dette irriterende fordi du da må finne det tilbake til den gamle posisjonen. Et enkelt trykk på en knapp endrer denne oppførselen.

Hvordan du beveger deg i et bord uten å flytte merkingen

  1. Trykk på tasten [Rull] eller [Rullelås] Til topps til høyre på tastaturet.
  2. Som svar skal en LED lyse opp på tastaturet.
  3. I tillegg skriver Excel teksten nederst til venstre på statuslinjen rull, Å påpeke den endrede modus.

    Slik ser Excel -statuslinjen ut når rollene er aktiv.

  4. Hvis denne modusen er slått på, beveger bordet seg med piltastene umiddelbart rundt en linje eller. Kolonnen, hvorved merkingen forblir festet på den nåværende cellen. I normal modus beveger bordbladet bare når merkingen kommer over skjermkanten.

Husk at det er et enklere alternativ for en rent vertikal bevegelse i bordbladet: Mushjulet bringer deg opp eller ned uten å endre den markerte cellen. Av [Ctrl] + [Back Button] Så kom tilbake til merket.

reklame

Spesielle nøkkelkombinasjoner hvis rull er aktiv

I modus ser noen nøkler annerledes ut:

  • Med holdt knapp [Ctrl] Og hopp alltid piltastene en hel skjermhøyde eller. -Bredde i respektive retning. Knappene forårsaker den vertikale bevegelsen [Bilde på] og [Bilde fra] det samme.
  • Nøkkelkombinasjonen [Ctrl] + [Back Button] Det bringer dem raskt tilbake til den opprinnelige posisjonen.

Hvordan bytte modus rull ut av

Vanligvis er den enkleste måten å gjøre dette igjen på [Rull] operere. Imidlertid er det tilfeller der du ved et uhell har aktivert modusen og ikke lett kan slå av igjen, for eksempel med et bærbar tastatur eller i en virtuell maskin.

Se deretter etter knappen på en bærbar datamaskin [Rull] For spesielle oppgaver av funksjonstastene, som ofte skrives ut i en annen farge. Relativt ofte blir [Rull] Gjennom kombinasjonen [FN] + [F5] nådd.

Hvis dette ikke fungerer, kan du starte skjermtastaturet, som reproduserer et komplett PC -tastatur og trykk på knappen øverst øverst til høyre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.