Hvordan beskytte visse celler i Excel

Hvis du designer en Excel -tabell som bruker den andre, kan det være lurt å beskytte noen få celler, dvs. forbyr oppføringene, men i andre tillater typingen av verdier verdier. Ellers kunne brukeren ved et uhell overskrive formler eller faste parametere.

Så de beskytter bare visse celler i tabellen

 1. Merk alle cellene som ikke skal låses senere, hvor du vil aktivere brukerens oppføringer. Hvis disse feltene ikke er plassert i ett stykke, men spredt, er det best å holde -knappen [Ctrl] Ned og klikk på alle de ønskede cellene.
 2. Nå la være [Ctrl] Mye og klikk på en av cellene med høyre museknapp slik at hurtigmenyen vises.
 3. I hurtigmenyen velger du alternativet Formatceller ut av.
 4. Bytt til rytteren Beskyttelse og ta boksen Låst ute.

  Hvordan ta visse celler før bladbeskyttelse.

 5. Stokker nå hele regnearket: Gå til rytteren Sjekk til området Beskyttelse og klikk der Beskytt bladet. 

  Med denne knappen kan du låse tabellen.

 6. Nå vil Excel alle forsøke å avvise å gjøre innganger i celler. Bare celler som du tidligere ved å fjerne formateringen Låst Ekskludert, bør godta innspill.

Slik at du ikke mister en oversikt i tilfelle omfattende stengninger av denne typen, kan Excel visuelt skille deg fra de godkjente områdene.

Hvis du ikke ønsker å beskytte enkeltområder mot behandling, som forklart her, men heller blokkerer tabellen for uautoriserte personer? Les deretter videre her: beskytt Excel-tabell med et passord-det er hvordan det fungerer.

reklame

Hva du skal gjøre når rytteren Beskyttelse vises ikke i celleformatene?

Er det rytteren Beskyttelse Ikke med formatene, da er arbeidsarket ditt allerede blokkert. For å låse den opp som når du låser på knappen, klikker du på knappen JegM rytter Bekreftelse, Å løfte beskyttelsen. Hvis arket er blokkert, er etiketten Hold av bladbeskyttelse.

Da burde syklisten Beskyttelse i Celleformatering dukker opp igjen og du kan låse opp cellene fra skytteren, som vist før.

Hvordan du deretter endrer de frigjorte cellene

Kanskje du vil begrense brukerens inngangsalternativer senere senere.

 1. For å gjøre dette, gå tilbake til rytteren Sjekk. Den tidligere knappen tjener nå til å hente låsen.
 2. Hvis du tidligere er tildelt, spør Excel passordet. Etter det er arket helt låst opp.
 3. Gå nå til cellene du vil endre og legge alternativet der Låst tilsvarende.
 4. Hvis du låser arket igjen, er endringene dine effektive.
 5. Hvis du vil vite hvilke celler som blir frigjort, vil dette tipset hjelpe deg: hvordan du kan vises i Excel -celler som ikke er beskyttet.

De er mindre opptatt av at generalen forhindrer oppføringer, og de ønsker å gi brukeren mer hjelp, og om nødvendig forhindre feil innganger? Da er dette tipset interessant for deg: angi hjelpeteksten for celler og forhindre feil innganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.